Kırıkkale Belediyesi Açık Artırma İle 2 Adet Arsa Satışı Duyurusu Yaptı

Kırıkkale Belediye Başkanlığı tarafından yayınlanan ilan ile iki adet arsanın satışa çıkarıldığı açıklandı. Satışa çıkarılan arsalar için Kırıkkale Belediyesi tarafından ihale düzenleneceği bildirildi
Kırıkkale Belediyesi Açık Artırma İle 2 Adet Arsa Satışı Duyurusu Yaptı

Türkiye'de belediyelerin arsa satışlarına devam ediliyor. İhale ile yapılan bu arsa satışlarından belediyeler bütçelerine çok ciddi miktarlarda kaynak aktarımı yapabiliyorlar. Bu şekilde belediye bütçeleri desteklenirken diğer belediye hizmetleri için de ek kaynak elde edilmiş oluyor.

Kırıkkale Belediye Başkanlığı tarafından yayınlanan resmi ilan ile belediye mülkiyetinde bulunan ve tasarruf yetkisi belediyeye ait olan iki adet arsanın satışa çıkarıldığı kamuoyuna duyuruldu. Arsalara dair detaylı bilgiler verilirken ihaleye ilişkin de kampsamlı bilgilendirme yapıldı.

Kırıkkale Belediyesi'nin satışa çıkardığı arsaların ikisi de Fabrikalar Mahallesi'nde bulunuyor. Aynı Ada içerisinde bulunan arsaların 9 ve 10 parseller olduğu belirtildi. Arsaların büyüklükleri ise 2.774 metrekare ve 2.773 metrekare olarak açıklandı.

MALİ ŞARTLAR AÇIKLANDI

Satışa çıkarılan ve ihale ile yeni sahiplerinin belirleneceği arsalara dair mali şartlar da açıklandı. Buna göre Kırıkkale Belediyesi her iki arsa için de metrekare birim fiyatı olan 1.900 TL'lik bir bedel belirledi. Arsaların muhammen bedelleri ise 2.774 metrekarelik arsa için 5.270.600 TL, 2.773 metrekarelik arsa için 5.268.700 TL şeklinde duyuruldu. Kırıkkale Belediyesi her iki arsa için de ihale katılımcılarından geçici teminat bedeli olarak 159 Bin TL talep ediyor.

İHALE ZAMANI, YERİ VE ŞEKLİ

Kırıkkale Belediyesi tarafından yapılacak olan arsa satış ihalesine ilişkin de kapsamlı açıklama yapıldı. Buna göre ihaleleler 15 Eylül 2021'de saat 11:00 ve 11:15'te yapılacak. Arsa satış ihaleleri Kırıkkale Belediyesi hizmet binası 3. kat Encümen odasında gerçekleştirilecek. İhalede açık artırma usulü uygulanacak. Arsalar geçerli en yüksek teklifi sunanlara satılacak.