Kırıkkale'de 39 Kamu Konutu Satışa Çıkarıldı! 40.000 TL'ye Ev Sahibi Olma İmkanı!

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından açılan ihale ile Kırıkkale'de hazine mülkiyetinde olan 39 adet konut satışa çıkarıldı.
Kırıkkale'de 39 Kamu Konutu Satışa Çıkarıldı! 40.000 TL'ye Ev Sahibi Olma İmkanı!

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından açılan ihale ile Kırıkkale'de hazine mülkiyetinde olan 39 adet konut satışa çıkarıldı. Konutların satış için 14 Eylül 2020'de açık teklif usulü ile ihale tertip edilecek.

Türkiye'de Hazine'ye ait taşınmazların satışları bir prensip olarak belirlenip uygulamaya sokulmaya devam ediliyor. Bu taşınmazların satışları ile alakalı olarak Milli Emlak Müdürlüğü yetkilendirildi. Milli Emlak Müdürlüğü Kırıkkale'deki satışlar için Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'Nü yetkilendirdi. Yayınlanan resmi ilana göre 39 adet kamu konutu ihale ile satılacak.



İHALE BİLGİLERİ AÇIKLANDI!



Kırıkkale'de bulunan ve Hazine'ye ait kamu konutlarının satışı için 14 Eylül 2020 tarihinde saat 09:00'da Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde ihale yapılacak. Bu ihaleye katılacak olan gerçek veya tüzel kişiler tekliflerini açık teklif usulü ile verecekler.



40.000 TL'YE KONUT SATIN ALMA İMKANI



Satışa çıkarılan kamu konutları hakkında da özel bir açıklama yapıldı. Buna göre konutlar Kırıkkale merkezinde bulunan Kurtuluş ve Fabrikalar mahallelerinde bulunuyor. Kamu konutları ile alakalı olarak tahmini bedeller de kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre konutlar 40.000 TL ile 115.000 TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarıldı.



Gerçekleştirilecek olan ihaleye katılacak olan kişiler tekliflerini açık arttırma şeklinde verecekler. Konutlar için verilecek en yüksek teklifin sahipleri satın alma işlemi için hak kazanacaklar. Bu konutlar 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaf olabileceği gibi satış sırasında oluşacak KDV ve harç gibi giderlerden de muaf olacak. Ayrıca isteyenler bu konutları 2 yıl taksitli şekilde de satın alabilecekler.



Emlak365.com