Konut Alan Mı, Altın Alan Mı Daha Çok Kazandı? Altın Fiyatları Uçtu, 100 Bin Liralık Altın 1.7 Milyon Lira Oldu!

Altın fiyatları büyük bir hızla uçuşa geçerken sarı kız ralli hareketleri ile rekor üstüne rekor kırıyor.
Konut Alan Mı, Altın Alan Mı Daha Çok Kazandı? Altın Fiyatları Uçtu, 100 Bin Liralık Altın 1.7 Milyon Lira Oldu!

Altın fiyatları büyük bir hızla uçuşa geçerken sarı kız ralli hareketleri ile rekor üstüne rekor kırıyor. Dolar kuru dar bir bant aralığında sıkışık olarak devam etse de 7 lira sınırını zorlarken ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru ve altın yorumları ile yatırım araçlarının performansını karşılaştırdı. Konut yatırımı mantıklı mı sorusuna yanıt veren Geçer konutun getirisi ile altının getirisi karşılaştırması yaparak altın fiyatlarını değerlendirdi.

Boğa piyasası hareketi ile yükselişini sürdüren altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken sarıkızın ralli hareketi için süreç merak konusu oldu.



ULUSLARARASI ENDİŞE VE PANDEMİDE 2. DALGA KORKUSU ALTIN FİYATLARINI UÇURDU!



Ünlü ekonomist Selçuk Geçer You Tube kanalı üzerinden yayımlamış olduğu son videosu ile yine dikkat çekici rakamlara yer verdi.



Dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmaya dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer pandeminin ve buna bağlı olarak yaşanan ekonomik gelişmelerin dolar kuru, altın fiyatları ve konut yatırımı hakkında yeni açıklamalarda bulundu.



Selçuk Geçer çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Geçer yayımlamış olduğu videosunda "Gelelim günün sorusuna, hatta yüzyılın sorusuna. Gayrimenkul hayatta kaybettirmez, gayrimenkul uzun vadede en çok parayı kazandıran yatırım aracıdır, gayrimenkul gel unut kaybetmezsin ve asla para kaybetmezsin. Gerçekten böyle mi, son 10 yıl hatta 15 yıla bakalım konut mu, altın fiyatları mı daha çok artmış, hangisi daha çok kazandırmış?



Konut Alan Mı, Altın Alan Mı Daha Çok Kazandı? Altın Fiyatları Uçtu, 100 Bin Liralık Altın 1.7 Milyon Lira Oldu!



SON 15 SENEDE GRAM ALTIN MI, ÇEYREK ALTIN MI, KONUT FİYATLARI MI DAHA ÇOK KAZANDIRDI?



Sizi hiç sıkmadan anlatmak istiyorum. 2005 yılından bu yana 100 bin liralık altın alsaydınız bugün paranız kaç lira olacaktı, ev alsaydınız kaç liranız olacaktı?



2005 yılında gram altın 22 lira, çeyrek altın 35 lira. 2007 yılında gram altın 30 lira, çeyrek altın 49 lira. 2009 yılında gram altın 52 lira çeyrek altın 83 lira, 2010 yılında çeyrek altın 101 liraya çıkmış. 5 yıl içerisinde altın fiyatları nerede ise üçe katlamış.



2012 ve 2013 yılında altın fiyatları önce sabit kalmış sonra düşüşe geçmiş. 2 yıl altın zarar ettiriyor. Ama bekleyenler 2013 yılından bu yana tekrar yükselişle karşılaşıyor. 2015 yılında çeyrek altın 161 lira oluyor. 2017 yılında 157 liraya çıkıyor gram altın ve çeyrek altın 257 lira oluyor.



2019 yılında 287 lira gram altın 469 lira çeyrek altın oluyor. 2020 yılında ise gram altın 450 lira seviyesine doğru hızla gidiyor.



Konut Alan Mı, Altın Alan Mı Daha Çok Kazandı? Altın Fiyatları Uçtu, 100 Bin Liralık Altın 1.7 Milyon Lira Oldu!



100 BİN LİRALIK ALTIN ALANLARIN PARASI 1 MİLYON 746 BİN LİRAYA ULAŞTI!



2005 yılında 100 bin liraya aldığınız bir ev 700 - 800 bin lira arasına yerleşmiş. Bire sekiz getiri elde etmiş. Spesifik ve çok yüksek getiri elde eden konutlarda hadi bire 10 kazandırmış olacak.



Aynı tarihte 100 bin liralık gram altın alan kişilerin bugünkü paraları 1 milyon 746 bin lira olmuş. Ev 700-800 bin liraya yükselirken altın fiyatları resmen uçuşa geçmiş. Altın fiyatları 17 kat artmış.



KONUT BİR YATIRIM ARACI DEĞİL İHTİYAÇ ARACIDIR!



Gördüğünüz üzere konut bir yatırım aracı değil bir ihtiyaç aracıdır. Elbette eviniz yoksa oturmak için bir ev satın alabilirsiniz. Ancak konut her zaman en çok para kazandıran, getirisi en yüksek olan, hiçbir zaman para kaybettirmeyen bir yatırım aracı değildir. Bu konuda rakamlar ortada" diyerek yatırımcılar için son rakamları değerlendirdi.



Emlak365.com