Konut Fiyatları 2021'de Yüzde 40 Artacak Açıklaması!

2021 yılında konut fiyatlarında inşaat maliyetlerinden kaynaklanan nedenlerden dolayı fiyat yükselişleri bekleniyor.
Konut Fiyatları 2021'de Yüzde 40 Artacak Açıklaması!

2021 yılında konut fiyatlarında inşaat maliyetlerinden kaynaklanan nedenlerden dolayı fiyat yükselişleri bekleniyor. İnşaat sektöründeki maliyet yükselişleri konut fiyatlarında yüzde 40 dolaylarına bir artışı getirebileceği ifade edildi.

Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu başkanı Özkan Aydemir sektörel değerlendirmelerde bulunarak konut fiyatlarına dair açıklamalarda bulundu. 2020 yılını değerlendiren Özkan Aydemir, “2020 yılının ilk 3 ayı sektörel açıdan oldukça durgun başlamıştı. Koronavirüs salgını inşaat sektörünü de etkiledi. Ancak Haziran ayında yüzde 0,64 faiz oranları ile verilen konut kredileri sektörü yeniden ayağa kaldırdı. Bu sayede 3 aylık süreçte 600 bin konut satıldı. Sektör için parlak bir yıl olarak 2020 tarihe geçti. Üstelik bu salgın şartlarında gerçekleşti. Konut kredi faizlerinin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte daha iyi anladık.” dedi.



EMLAK SEKTÖRÜNDE TERCİHLER DEĞİŞTİ!



Emlak sektörünün salgın sürecinde değişime maruz kaldığını ifade eden Özkan Aydemir, “Site konseptlerinden butik konseptlere dönüş yapıldı. Vatandaşlar müstakil evleri daha çok tercih eder oldu. Daha önceleri özellikle çalışan kesim konut seçimi yaparken geniş balkonlu evler ve çalışma odası bulunan konutlar tercih sebebi olmuyordu. Ancak bunlar şimdi bir tercih sebebi haline geldi.” ifadelerini kullandı.



KONUT FİYATLARI YÜZDE 40 ARTACAK!



İnşaat maliyetlerinde yükselişlerin meydana geldiğini belirten Özkan Aydemir, “2021 yılına baktığımızda inşaat maliyetlerinde yükselişler görüyoruz. Bu fiyat artışları yüzde 70'lere kadar varabiliyor. Doğal olarak bu durum konut fiyatlarının da artmasına neden olacaktır. Gayrimenkul almak isteyenler ellerini çabuk tutmalılar. Yoksa birkaç ay sonra konut fiyatlarında yüzde 40'lık bir artış ile karşı karşıya kalabilirler.” şeklinde konuştu.



Konut kredileri hakkında da konuşan Özkan Aydemir, “Konut kredilerinin bir defa kesinlikle yüzde 1'in altında alması gerekiyor. Bu durum tamamen psikolojik. İnsanlar yüzde 1'in üzerindeki konut kredisi faizlerini yüksek buluyorlar. 2021 yılında hükümet 2020'de yaptığı gibi radikal bir karar alarak konut kredisi faizlerini düşürmelidir. Çünkü Türkiye'nin büyümesinde en büyük faktörlerden birisi inşaat sektörüdür. Bu durursa büyüme de durur.” dedi.



Emlak365.com