Konut Fiyatları En Çok Antalya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da Arttı!

Konut satış rakamları Haziran ve Temmuz ayında büyük bir hızla yukarı yönlü hareket ederek rekor üstüne rekor kırarken artan talep ile konut fiyatları da yükseldi.
Konut Fiyatları En Çok Antalya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da Arttı!

Konut satış rakamları Haziran ve Temmuz ayında büyük bir hızla yukarı yönlü hareket ederek rekor üstüne rekor kırarken artan talep ile konut fiyatları da yükseldi. Konut metrekare fiyatları son 1 senelik zaman dilimi içerisinde yüzde 19.5 oranında artış gösterirken konut fiyatları en çok artan iller Antalya, Gaziantep ve Şanlıurfa oldu.

Kamu bankalarının başlatmış olduğu ucuz kredi kampanyası ile konut satış rakamları büyük bir hızla artarken yaşanan artış konut fiyatlarına zam olarak yansıdı.



KONUTA TALEP ARTTI, KONUT FİYATLARINA ZAM YAĞDI!



Konuta olan talebin artması ile beraber konut fiyatlarına da zam yağmuru başladı.



Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların büyük bir şok yaşamasına neden olan konut fiyatları Türkiye genelinde son 1 yılda yüzde 19,50 oranında artış gösterirken konut fiyatlarının en fazla arttığı iller Antalya, Gaziantep ve Şanlıurfa oldu.



Bu illeri Adana, Konya ve son aylarda kentsel dönüşüm projeleri ile büyük bir şahlanma yaşayan İzmir takip etti.



Nüfus yoğunluğu dikkate alınarak sıralanan ilk 10 il arasında konut değer artışı en çok Antalya'da yaşandı. Antalya'yı sırası ile Gaziantep ve Şanlıurfa takip etti.



Listede sıralamada yer alan diğer iller Adana, Konya, İzmir, Ankara, Bursa, İstanbul ve Kocaeli olarak sıralandı.



Yaşanan artışın ardından Antalya'da konut fiyatları son 1 senede yüzde 30,67 oranında artış gösterirken ortalama konut metrekare fiyatı ise 2 bin 825 lira ve ortalama konut fiyatı ise 347 bin 475 liraya yükseldi.



Emlak365.com