Konut Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Geldi, Emekli ve Asgari Ücretliler İçin Ev Sahibi Olmak Hayal Oldu!

Konut ve arsaya olan yoğun talep sonrası üst üste gelen yoğun zamlar beklendiği üzere vatandaşın alım hevesini kırdı ve yoğun talebi düşürdü.
Konut Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Geldi, Emekli ve Asgari Ücretliler İçin Ev Sahibi Olmak Hayal Oldu!

Konut ve arsaya olan yoğun talep sonrası üst üste gelen yoğun zamlar beklendiği üzere vatandaşın alım hevesini kırdı ve yoğun talebi düşürdü. Açıklanan rakamlara göre hem yerli hem de yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği Antalya'da emlak sektörü fahiş zamların ardından durgunluğa girdi.

Devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 2 sene ödemesiz dönemli ve düşük faizli konut kredisi desteği kampanyası sonrası konuta olan talepte rekor artış yaşanmıştı.



Kampanyanın başladığı Haziran ve sonrasında devam ettiği Temmuz ayında konut satış rakamları rekor kırmış, Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık konut satış rekoru kırılmıştı. Ancak süreçte ne yazık ki artan talep sonrası fırsatçı ev sahipleri türemiş, pek çok kişi satılık ev fiyatlarına zam üstüne zam yapmaya başlamıştı.



HEM KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI HEM EV FİYATLARI YÜKSELDİ, KONUTA OLAN TALEP HIZ KESTİ!



Yaşanan süreci Hürriyet Gazetesi yazarı Ceren Deniz'e değerlendiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Emlak Komitesi Başkanı Halil Ersoy “Emlak sektörü kelimenin tam anlamıyla çöktü. Dolar ve banka faizlerinin yükselişiyle inşaat sektöründe maliyetler hızla yükseldi. Maliyet artışı fiyatları da artırdı.



Yaz aylarında konut fiyatları yüksek olsa da yatırım yapmak isteyenler bankaların düşük faizli kredi avantajlarından yararlandılar. Ama şu anda hem ev fiyatları, hem de kredi faizleri yüksek. Bu nedenle emlak sektöründe ciddi bir durgunluk oluştu" diyerek konut fiyatlarına gelen zam sonrasında emlak sektörünün zora girdiğini söyledi.



Konut Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Geldi, Emekli ve Asgari Ücretliler İçin Ev Sahibi Olmak Hayal Oldu!



GELEN ZAMLAR SONRASI ARTIK EMEKLİLER İÇİN EV SAHİBİ OLMAK HAYAL OLDU!



Yükselen konut fiyatları sonrasında artık dar gelirlilerin ve emeklilerin ev sahibi olmalarının bu fiyatlarla çok zor olduğunu belirten Ersoy emlak sektöründe büyük durgunluk yaşandığını belirtti. Emeklilerin bu fiyatlarla ev ve arsa yatırımı yapmalarının mümkünatı kalmadığını belirten Ersoy çalışanların ise ekonomideki belirsizlik ve işlerini kaybetme korkusu ile ev almaya sıcak bakmadıklarını söyledi.



Emlak365.com