Konut Fiyatlarının Yüksek Oranlarda Artması Çevre Bakanı Kurum'a Soruldu

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz konut kredisi kampanyası ile fiyat artışları görülen emlak sektöründe nasıl bir değerlendirme yapıldığını sordu.
Konut Fiyatlarının Yüksek Oranlarda Artması Çevre Bakanı Kurum'a Soruldu

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz konut kredisi kampanyası ile fiyat artışları görülen emlak sektöründe nasıl bir değerlendirme yapıldığını sordu. Ümit Yılmaz soru önergesinde fiyat artışlarının nasıl denetlendiğini bu konuda vatandaşlardan gelen şikayet oranlarının ne düzeyde olduğunu sordu.

Emlak sektöründe yaşanan hareketli süreç TBMM gündemine de geldi.



MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, konut kredisi kampanyaları ile birlikte yükselen konut fiyatlarına ilişkin bir soru önergesi verdi. TBMM'ye sunulan soru önergesi konut fiyatlarında yaşanan artışlar ile iligli olacak Çevre Bakanlıği'nın attığı adımlara ilişkin oldu.



ÇEVRE BAKANI MURAT KURUM'UN YANITLAMASI İSTEMİYLE SORU ÖNERGESİ



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a normalleşme döneminde oluşan fiyat artışlarını soran MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Çevre Bakanlığı'nın bu alanda yürüttüğü çalışmaların ne olduğunu sordu.



Yazılı soru önergesinde vatandaşların daha uygun şartlarda ev almaları için başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları nedeniyle konut fiyatlarında artışlar olduğunu ifade eden Ümit Yılmaz bu durumun vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandığını ifade etti.



Özellikle son dönemlerde yüksek oranlarda artan konut fiyatlarına vurgu yapan MHO'li Vekil Ümit Yılmaz soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı.



“ Konut satışlarında son dönemde önemli fiyat artışları olduğu gözlemlenmektedir. Haksız fiyat değerlendirme kurulu konut fiyatlarında ki bu ani ve hızlı artışları ne sıklıkla denetlemektedir?



* Yaşanan fiyat artışı ile alakalı olarak bakanlığınıza gelen şikâyet oranları nelerdir?



* Konut satışlarının artışı ile birlikte İnşaat malzemesi fiyatları ve tadilat fiyatlarında da gözle görülür bir artış olmuştur. Konuyla alakalı bahsi geçen fiyat artışının önüne geçmesi için bakanlığınızın almış olduğu önlemler var mıdır? Var ise bunlar nelerdir?”



Konut Fiyatlarının Yüksek Oranlarda Artması Çevre Bakanı Kurum'a Soruldu



Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz tarafından sorulan bu soru önergesi, önümüzdeki dönemlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanacak.



Emlak365.com