Konut Kredisi Çekerek Ev Almak İsteyenler İçin İkinci El Yerine Sıfır Konut Daha Avantajlı Hale Geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan tarihi kredi paketi ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi devlet bankaları konut kredisi çekmek isteyen kişilere 1 sene erteleme, 180 ay vade ve düşük faiz gibi büyük avantajlar sunmuştu.
Konut Kredisi Çekerek Ev Almak İsteyenler İçin İkinci El Yerine Sıfır Konut Daha Avantajlı Hale Geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan tarihi kredi paketi ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi devlet bankaları konut kredisi çekmek isteyen kişilere 1 sene erteleme, 180 ay vade ve düşük faiz gibi büyük avantajlar sunmuştu. Süreçte konut kredisi kampanyası güncellendi ve ikinci el kredi yerine sıfır konut kredisi daha cazip hale getirildi. Detaylar haberimizde...

Bankaların konut kredisi faiz oranları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken kamu bankaların da geride bıraktığımız günlerde kampanyalarını güncellemişti.



Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından verilen konut destek kredisi paketinde kredi faiz oranları ikinci el konutlar için yükseldi.



İKİNCİ EL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI YÜKSELDİ!



Konut kredisi kampanyası ilk başlatıldığında sıfır konut kredisi faiz oranı yüzde 0.64 olarak uygulanırken ikinci el konut kredisi faiz oranı ise yüzde 0.74 olarak uygulanıyordu.



Ancak yapılan güncellemenin ardından kamu bankalarında ikinci el konut kredisi faiz oranı yükseltildi. İkinci el konut kredisi paketinde uygulanan kredi faiz oranı yüzde 0.74 seviyesinden yüzde 0.79 oranına yükseltildi.



Konut Kredisi Çekerek Ev Almak İsteyenler İçin İkinci El Yerine Sıfır Konut Daha Avantajlı Hale Geldi!



Bir başka güncelleme ise kredi vadesinde yapıldı. Sıfır konut almak isteyen vatandaş 180 ay vadeli konut kredisi çekerken ne yazık ki ikinci el konut almak isteyen kişilere yönelik olarak uygulanan en uzun kredi vadesi 10 yıl yani 120 ay ile sınırlandırıldı.



Yine ikinci el konut alımları için ilk taksit ödemesine 12 ay öteleme imkanı da kaldırıldı. İnşaat sektörünün Haziran ayında açıklanan konut satış rakamları sonrası ucuz kredi kampanyasının ikinci el konutlara kayan aşırı ilgiden rahatsız olması ve ucuz kredinin sıfır konutlara yönlendirilmesini talep etmesinin ardından bu düzenleme bekleniyordu.



Emlak365.com