Konut Kredisi Desteği İnşaat Sektöründen Tam Not Aldı: Hükümet Salgın Sürecini İyi Yönetti!

Korona virüs salgınında olumsuz etkilenen sektörlerin başında yer alan inşaat sektörü büyük bir daralma yaşamış, konut satış rakamları nerede ise durma noktasına gelmişti.
Konut Kredisi Desteği İnşaat Sektöründen Tam Not Aldı: Hükümet Salgın Sürecini İyi Yönetti!

Korona virüs salgınında olumsuz etkilenen sektörlerin başında yer alan inşaat sektörü büyük bir daralma yaşamış, konut satış rakamları nerede ise durma noktasına gelmişti. Süreçte kamu bankaları üzerinden verilen 0.64 faiz oranı ile 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası büyük yankı uyandırmıştı.

Salgın sürecinde durma noktasına gelen konut satış rakamları kamu bankaları tarafından verilen 1 sene ertelemeli konut kredisi paketi desteği ile büyük bir çıkış yakalamıştı.



Yaşanan süreci değerlendiren Artaş İnşaat’ın patronu Süleyman Çetinsaya verilen desteğin tam zamanında geldiğini belirterek hükümetin salgını çok iyi yönettiğini dile getirdi.



KONUT SATIŞ RAKAMLARI 2020 YILINDA TÜM ZAMANLARIN YILLIK REKORUNU KIRABİLİR!



Verilen ucuz kredi desteği sayesinde durma noktasına gelen satışların bir anda patladığını dile getiren Çetinsaya Sabah Gazetesi'ne yapmış olduğu açıklamasında "TÜİK'in açıkladığı verilerine göre 2020 Ocak-Eylül döneminde 1 milyon 161 bin 278 konut satıldı. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 34.2'lik bir artış yakalandı.



Pandemi sürecinde, 0.64 seviyelerine kadar inen düşük konut kredi faizin de etkisiyle konutta temmuz ayında tüm zamanların rekoru kırıldı. 2020'nin son çeyreğinde elde edilecek satış rakamlarıyla; 2017'de tüm zamanlarda kırılan 1 milyon 409 bin konut satış rakamının geçilerek yeni bir rekora imza atılacağına inanıyorum" diyerek sektörün yeni bir rekor beklediğini dile getirdi.



Kamu bankaları tarafından verilen konut kredisi desteğinin sektörün en ihtiyaç duyduğu anda geldiğini belirten Çetinsaya verilen bu desteğin sektör temsilcilerini mutlu ettiğini dile getirdi.



Emlak365.com