Konut Satış Rakamları 1 Milyonu Aştı, 2.El Ev Satışları Sıfır Konutları İkiye Katladı!

Yeni yıla hızlı bir giriş yapan, pandemi nedeni ile hız kesen, ardından kamu bankaları tarafından verilen yüzde 0.
Konut Satış Rakamları 1 Milyonu Aştı, 2.El Ev Satışları Sıfır Konutları İkiye Katladı!

Yeni yıla hızlı bir giriş yapan, pandemi nedeni ile hız kesen, ardından kamu bankaları tarafından verilen yüzde 0.69 faiz oranlı 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası desteği ile yeni rekorlar kırmıştı. 2020 yılının ilk 8 aylık rakamları ilan edildi. Detaylar haberimizde..

Konut satış rakamları yılın ilk 8 aylık döneminde 1 milyon barajını aşmayı başardı. Vatandaşın talebi ise sıfır konuttan ziyade daha düşük fiyatlarla satışa sunulan ikinci el konutlardan yana oldu.



2020 YILININ İLK 8 AYINDA 317 BİN ADET SIFIR KONUT, 706 BİN İKİNCİ EL KONUT SATIŞI YAPILDI!



Açıklanan satış rakamlarına göre 2020 yılının ilk 8 ayında toplam 1 milyon 24 bin adet konut satışı yapıldı.



Bu konutlardan 317 bin 832 adeti sıfır konut alırken 706 bin 702 tanesi ise ikinci el konuttan oluştu. Açıklanan satış rakamlarını değerlendiren Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan "Konut kredisi faizleri sıfır konutlarda nispeten daha avantajlı olmasına rağmen sıfır ve ikinci el konut fiyatlarında ciddi bir makas var.



Konut Satış Rakamları 1 Milyonu Aştı, 2.El Ev Satışları Sıfır Konutları İkiye Katladı!



Dolayısıyla eski ve yeni konut arasındaki fiyat farkından dolayı vatandaşlar daha çok ikinci ele yöneldi. İkinci el konut satışları son dönemde yüzde 50'den fazla yükseldi. Bu yıl konut satışları çok iyi gitti. Konut kredisi faizlerinin tekrar yükselmesi satışları düşürmez, satışlar bu seviyelerini koruyacaktır." değerlendirmesinde bulundu" diyerek fiyat farkının vatandaşı ikinci el konuta yönlendirdiğini söyledi.



Yılın ilk 8 ayında sıfır konuta özel daha düşük faiz oranlı kredi desteği verilmesine rağmen geçen senenin ilk 8 ayına oranla sıfır konut satışları sadece yüzde 11,2 oranında artarken aynı dönemde ikinci el konuta olan talep yüzde 63,3 oranında artış yaşandı.



Emlak365.com