Konut Satışları 1.5 Milyon Barajını Aştı, Ev Fiyatları Yıllık Yüzde 25.7 Yükseldi!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın da aralarında olduğu kamu bankaları tarafından başlatılan ucuz kredi kampanyası konut sektöründe beklendiği üzere rekor bir talep oluşmasını sağladı.
Konut Satışları 1.5 Milyon Barajını Aştı, Ev Fiyatları Yıllık Yüzde 25.7 Yükseldi!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın da aralarında olduğu kamu bankaları tarafından başlatılan ucuz kredi kampanyası konut sektöründe beklendiği üzere rekor bir talep oluşmasını sağladı. Hem konut satış rakamları hem de ev fiyatları yükseldi...

Kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli ucuz kredi kampanyası gayrimenkul sektörüne can suyu oldu.



Haziran ayında başlatılan konut kredisi desteği ile beraber konut satış rakamları hem Haziran hem de kampanyanın devam ettiği Temmuz ayında rekor üstüne rekor kırarken konut fiyatları da yükseldi.



MERKEZ BANKASI HEDONİK KONUT FİYAT ENDEKSİ AÇIKLANDI, EV FİYATLARI YÜZDE 25,7 ORANINDA ZAMLANDI!



Dün açıklanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Hedonik Konut Fiyat Endeksi raporuna göre konut fiyatları Haziran ayında aylık yüzde 2.6 oranında artış gösterirken yıllık bazda ise yüzde 25.7 oranında artış gösterdi.



Yaşanan artıştaki en büyük pay ucuz konut kredisi desteği ile vatandaşın konuta hücum etmesi olarak gösterildi. Konuta olan talepte bir anda patlama derecesinde yaşanan yoğun talep konut fiyatlarına da yukarı çekti.



2020 yılının birinci yarısını kapsayan Ocak ve Haziran ayları arasında konut fiyatlarına toplamda yüzde 17.4 oranında zam gelmiş oldu.



SON 1 SENEDE KONUT SATIŞ RAKAMLARI İLK KEZ 1 MİLYON 500 BİN BARAJINI AŞTI!



Haziran ayında 190 bin konut satışı yapılırken Temmuz ayında bu rakam daha da yükseldi ve Cumhuriyet tarihinin rekoru kırılarak 229 bin 357 adet konut satışı gerçekleşti.



Yapılan bu satışlarla beraber son 1 sene içerisinde konut satış rakamları 1 milyon 500 bin barajını aşarak 1 milyon 594 bin 823 adete yükseldi.



Emlak365.com