Konut Satışları Arttı, Yastık Altı Tasarruflar Ekonomiye Kazandırıldı! 90 Milyar TL Reel Sektöre Aktarıldı

Aralarında Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın yer aldığı kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli düşük faizli ucuz konut kredisi kampanyası hem ev sahibi olmak hem de yatırım yapmak isteyen vatandaşları harekete geçirdi.
Konut Satışları Arttı, Yastık Altı Tasarruflar Ekonomiye Kazandırıldı! 90 Milyar TL Reel Sektöre Aktarıldı

Aralarında Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın yer aldığı kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli düşük faizli ucuz konut kredisi kampanyası hem ev sahibi olmak hem de yatırım yapmak isteyen vatandaşları harekete geçirdi. Ev sahibi olmak isteyen kişileri harekete geçiren kampanya sonrasında yastık altında saklanan yüklü miktarda birikim de ekonomiye kazandırılmış oldu.

Kamu bankaları tarafından başlatılan tarihi kredi kampanyası büyük yankı uyandırmış kampanyanın başladığı Haziran ve Temmuz ayında konut satış rakamları rekor üstüne rekor kırmıştı.



Açıklanan son rakamlara göre kampanya kapsamında artan konut satış rakamları sayesinde yaklaşık 90 milyar liralık yastık altı para birikimi ekonomiye kazandırıldı.



VATANDAŞ YASTIK ALTI BİRİKİMİ İLE EV SAHİBİ OLDU!



Ucuz kredi desteği ve 1 sene ertelemeli kredi imkanı sunulması ile Türkiye'de Haziran ve Temmuz aylarında 420 bin konut satışı yapılırken konut sektörü temsilcileri yapmış oldukları değerlendirmelerde bu satışlar kapsamında 90 milyara yakın bir kaynağın ekonomiye kazandırıldığını söyledi.



Demand Grup Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Demirbaş yapmış olduğu açıklamasında kampaya döneminde çok sayıda kişinin bu fırsattan yararlanmak için kamu bankalarının yolunu tuttuğunu söyleyerek kalan kişilerin ise yastık altı yatırımlarını kullandıklarını belirterek "Altın ve doların tarihi zirveleri görmesi de vatandaşları konuta yönlendirdi.



İnsanlar bu dönemde konut almanın avantajlı olduğunu düşündü. Sonuç olarak hükümetin başlattığı kampanya sayesinde yastık altındaki altın ve döviz gibi tasarruflar ekonomiye kazandırılmış oldu" diyerek kampanyanın bu yöndende ekonomiye katkı sağladığını söyledi.



Emlak365.com