Konut Satışlarına Normalleşme Dopingi! 2020 Yılının İlk 9 Aylık Döneminde Satış Rakamları Yüzde 34 Arttı

Korona virüs salgını sonrası Haziran ayında başlatılan yeni normale dönüş programı kapsamında inşaat sektörüne de destek müjdesi verilmiş, hem sıfır hem de ikinci el konut satışlarına destek olması amacı ile kamu bankaları üzerinden düşük faizli kredi desteği verilmeye başlanmıştı.
Konut Satışlarına Normalleşme Dopingi! 2020 Yılının İlk 9 Aylık Döneminde Satış Rakamları Yüzde 34 Arttı

Korona virüs salgını sonrası Haziran ayında başlatılan yeni normale dönüş programı kapsamında inşaat sektörüne de destek müjdesi verilmiş, hem sıfır hem de ikinci el konut satışlarına destek olması amacı ile kamu bankaları üzerinden düşük faizli kredi desteği verilmeye başlanmıştı. Kampanyalar sona ermiş olsa da konut satışlarına olan muazzam etki sayesinde 2020 yılının ilk 9 aylık döneminde 1 milyon konut satış rakamı barajı aşılmış oldu.

2020 yılına düşük seyreden konut kredisi faiz oranları sayesinde iyi bir başlangıç yapan konut sektörü ardından patlak veren korona virüs salgını nedeniyle zor günler geçirmeye başlamıştı. Pandemi nedeni ile yabancıların da konut taleplerinin kesilmesi ile özellikle de Nisan ve Mayıs aylarında durma noktasına gelen konut satış rakamları dibe vurmuştu.



DÜŞÜK FAİZLİ, 1 SENE ERTELEMELİ KONUT KREDİSİ SEKTÖRE CAN SUYU OLDU!



İnşaat sektörünün içerine girdiği darboğaz nedeniyle büyük kriz yaşanırken kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ödemesiz dönemli konut kredisi kampayası sektöre can suyu oldu. Sıfır konutlar için verilen 0.64 faiz oranı, ikinci el konutlar için ise verilen yüzde 0.74 faizli ikinci el konut kredisi kampanyası sonrasında satışlar artmaya başlamıştı.



Haziran ayında başlatılan kampanya sonrasında satışlar büyük bir hızla artarken Temmuz ayında ise Cumhuriyet tarihinin rekoru kırılmış, aylık bazda en yüksek konut satışı yapılarak büyük bir çıkışa imza atılmıştı. Ağustos ayında kampanya sona erse de yine de Ağustos ayında da yüksek satış rakamına ulaşılmıştı.



Açıklanan rakamlara göre 2020 yılının ilk 9 aylık döneminde Türkiye genelinde toplamda 1 milyon 160 bin konut satışı yapılırken 2019 yılının ilk 9 aylık dönemine oranla 2020 yılına satışlar yüzde 34 oranında artış gösterdi.



Emlak365.com