Konut Sektörü Pandemi ve Ekonomik Dalgalanma Dinlemedi, 5 Ayda 420 Bin Ev Satışı Gerçekleşti!

Ekonomide yaşanan dalgalanmalar, yükselen konut kredisi faiz oranları ve pandeminin olumsuz etkilerine rağmen konut satış rakamları hız kesmedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 2021 yılının ilk 5 aylık konut satış rakamlarını duyurdu.
Konut Sektörü Pandemi ve Ekonomik Dalgalanma Dinlemedi, 5  Ayda 420 Bin Ev Satışı Gerçekleşti!

Özellikle de konut kredisi faiz oranlarında yaşanan keskin yükselişe rağmen konut satış rakamları hız kesmedi. Yükselen konut fiyatları nedeni ile vatandaşlar tekrar konutu yatırım aracı olarak görmeye başlarken fiyat yükselişinden etkilenmek istemeyen vatandaşların da alıma başlaması ile beraber konut satış rakamları yükseldi.

2021 YILININ İLK 5 AYINDA 420 BİN KONUT SATILDI!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konut sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum GYODER'din 224 kurumsal üyesiyle yapı sektörünü ulusal ve uluslararası alanlarda da başarıyla temsil ettiğini belirterek "Sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile yürütülen iş birliği, sektörün bütüncül yaklaşımlar sergilemesine, uyum içerisinde çalışmasına da büyük katkılar sağlıyor. İşte böylesi önemli katkılar sayesinde ülkemizde her yıl 1 milyonun üzerinde konut el değiştiriyor.

Şuraya dikkatinizi çekmek istiyorum. Bizim ülkemiz sadece 2020 yılında 1 milyon 499 bin konutun satıldığı devasa bir piyasaya sahip. Bu ivme pandemiye rağmen devam ediyor. Dahası bu yılın ilk 5 ayında 420 bin konutun satışı gerçekleşti" diyerek 2020 yılında yaşanan büyük rekorun ardından 2021 senesinde de ivmenin devam ettiğini söyledi.

Pandeminin olumsuz etkilerine rağmen yabancıların da tekrar konut alımına başlaması ile beraber satış rakamları desteklenirken yıl sonuna doğru aşılamanın da etkisi ile pandeminin sona ererek hayatın normale dönmesi ve kredi faizlerinin düşmesi ile beraber yeni bir rekor kırılabileceği belirtiliyor.