Konut Sektöründen Dolar ve Altın Bozdurup Ev Alanlara Vergi Muafiyeti ve İndirim Talebi Geldi!

Konut satış rakamları Haziran ve Temmuz aylarında kamu bankaları tarafından başlatılan ucuz kredi kampanyası sonrasında büyük patlama yaşamıştı.
Konut Sektöründen Dolar ve Altın Bozdurup Ev Alanlara Vergi Muafiyeti ve İndirim Talebi Geldi!

Konut satış rakamları Haziran ve Temmuz aylarında kamu bankaları tarafından başlatılan ucuz kredi kampanyası sonrasında büyük patlama yaşamıştı. Ağustos ayı itibari ile ucuz kredi desteği kampanyasının sona ermesinin ardından konut sektöründe durgunluk yaşandığı gözlemlenirken yeni teşvik paketleri beklentisi oluştu.

1 Haziran 2020 tarihi itibari ile kamu bankaları tarafından başlatılan tarihi kredi kampanyası ile konut sektöründe büyük bir satış rekoru kırılmıştı.



Yaşanan hızlı artış ile beraber Haziran ayında yükselen konut satış rakamları Temmuz ayında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmış ve 2 ayda 420 bin konut satışı yapılmıştı.



KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ, KONUT SEKTÖRÜNDE DURGUNLUK BAŞLADI!



Gerek son iki ayda yaşanan hızlı satış ile sektörün geçici talep doygunluğu yaşaması gerekse de konut kredisi faiz oranlarında yaşanan hızlı yükseliş sonrasında konut sektöründe durgunluk baş gösterdi.



Ağustos ayı itibari lie konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1 seviyesini aşması ile beraber konuta olan talepte yeniden düşüş yaşandığı görülürken konu hakkında değerlendirmede buluan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım "Nakit olarak banka kredisi kullanılmadan satılan konutların büyük bir kısmının ödemesinin alternatif yatırım araçlarından geldiğini düşünüyoruz.



Aslında döviz ve altın bozdurarak alınan konutlara cazip oranlı indirim, vergi muafiyeti gibi özel bir teşvik getirilirse söz konusu tasarrufların ekonomiye kazandırılması hızlanabilir" diyerek sektörün yeni teşvik taleplerini dile getirdi.



Özellikle de sıfır konut satışlarında tapu harcı muafiyeti ve sıfır konutta KDV indirimi talepleri inşaat sektörü tarafından uzun süredir dile getirilen talepler olarak öne çıkıyor.



Emlak365.com