Konut Yatırımı Yapacaklar Avantajlı! Yatırım Yapanlar İçin Yüzde 40-50 Kar Marjı Var

Yükselen konut kredisi faiz oranları rakamlarına rağmen vatandaş Ağustos ayında da konut alımından vazgeçmedi.
Konut Yatırımı Yapacaklar Avantajlı! Yatırım Yapanlar İçin Yüzde 40-50 Kar Marjı Var

Yükselen konut kredisi faiz oranları rakamlarına rağmen vatandaş Ağustos ayında da konut alımından vazgeçmedi. Geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 54 oranında artış gösteren konut satış rakamı 170 bin barajını aştı. Konuta yatırım yapmak ve ev sahibi olmak isteyenlere de kritik konut fiyatlarına zam uyarısı geldi.

Konut satış rakamları pandemi sonrası büyük bir hızla toplanmaya devam ederken sıfır konut stoklarında yaşanan hızlı erime ile konut fiyatlarına zam yeniden gündeme geldi.



KONUT YATIRIMI İÇİN YÜZDE 40-50 KAR MARJI SÖZ KONUSU!



TÜİK tarafından açıklanan Ağustos ayı konut satış rakamlarını değerlendiren ve konu hakkında yazılı bir açıklama yayımlayan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 2016 senesinden bu yana müteahhitler için inşaat maliyetlerinin yüzde 100 oranında arttığına dikkat çekti.



Elmas yapmış olduğu değerlendirmesinde "Fakat konut fiyatları yüzde 50 mertebesinde artmıştı. Haziran, temmuz ve ağustos aylarıyla birlikte talep artışı nedeniyle konut fiyatlarında da yukarı doğru bir hareket var. İnsanlar için yatırım yapmayı gerektirecek oranda, yüzde 40 -50 oranında bir marj var. Bu marj eylülde de, ekimde de, kasımda da kapanmayacak.



Yılbaşına kadar hafif hafif yükselecektir. O nedenle önümüzdeki 3 ay daha konuta yatırım yapma talebi devam edecektir. Faizler de yüzde 1'in altında olduğu sürece alınabilir halde olacak. İkisi bir araya gelince yatırım yapma tercihi gösterilecek" diyerek yatırım yapmak isteyen kişiler için konutun halen cazip olduğuna dikkat çekti.



Pandemi ve ekonomik krize rağmen konuta olan talebin Ağustos ayında da düşmemesinin sektör için sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Elmas konut kredisi faiz oranlarının sıfır konutlar için yüzde 1 seviyesinin altında tutulmaya devam edilmesi halinde konut satış rakamlarında sert düşüşler beklenmediğini söyledi.



Emlak365.com