KONUTDER / ALTAN ELMAS: Uzun Vadeli, Düşük Faizli, Devlet Katkılı Kentsel Dönüşüm Kredisi Şart!

Kentsel dönüşüm projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan KONUTDER Başkanı Altan Elmas bu projelerin müteahhitlerin sermaye yapısı ile gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını belirterek bu konuda devlet katkılı uzun vadeli borçlanma modelinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
KONUTDER / ALTAN ELMAS: Uzun Vadeli, Düşük Faizli, Devlet Katkılı Kentsel Dönüşüm Kredisi Şart!

Kentsel dönüşüm projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan KONUTDER Başkanı Altan Elmas bu projelerin müteahhitlerin sermaye yapısı ile gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını belirterek bu konuda devlet katkılı uzun vadeli borçlanma modelinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Detaylar haberimizde...

İstanbul'da kentsel dönüşümün en sorunlu ilerlediği ve büyük drama sahne olan Fikirtepe bölgesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamalar sonrasında kentsel dönüşüm bir kere daha gündeme taşındı.



İzmir'de yaşanan depremde riskli olduğu bilinmesine rağmen oturulan binaların yıkılması ve yıkılan binaların enkazları altında vatandaşlarımızın can vermesi üzerine kentsel dönüşüm tartışmalara açılırken konu hakkında KONUTDER Başkanı Altan Elmas tarafından önemli açıklamalar geldi.



KONUTDER BAŞKANI ELMAS: KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜTEAHHİTLERİN SERMAYESİ İLE YAPILAMAZ



Türkiye'de kentsel dönüşüm konusunda pek çok bölgede Fikirtepe'de yaşanan sorunlara benzer sorunlar yaşandığını belirten KONUTDER Başkanı Altan Elmas "İstanbul'daki bir milyon konut 3-5 yıl içinde müteahhitlerin sermaye yapısı ile dönüştürebileceğimiz bir husus değil. Devletin maliyet sübvasiyonu, faiz sübvansiyonu ile çok uzun süreli, 15-20 yıllık borçlanmalarla sübvanse etmesi ve bunu bütçeye koyması gerekli" diyerek müteahhitlerin tek başına kendi sermayeleri ile bu projeleri tamamlamalarının mümkün olmadığını söyledi.



Başkan Elmas kat karşılığı inşaat işlerinin sektörde devam edeceğini dile getiren Altan Elmas ancak öncelikli olarak acil olarak dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi gereken yerlerde bu sistem ile dönüşüm yapılmasının bu koşullar altında imkansız hale geldiğini belirterek bu bölgeler için devletin uzun süreli finansman desteği verilmesinin şart olduğunu dile getirdi.



Emlak365.com