Konya Büyükşehir Belediyesi Arsa Satış İhalesi İlanı Yayımlandı!

Belediyelerin satılık arsa ihale ilanları yayımlanmaya devam ederken bunlardan biride Konya Büyükşehir Belediyesi oldu. Mülkiyeti belediyeye ait olan Karatay ilçesi Çayır Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 2 arsa için satılık arsa ihale ilanı yayımlandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Arsa Satış İhalesi İlanı Yayımlandı!

Koronavirüs salgını döneminde büyük gelir kaybına uğrayan ve giderleri artan belediyeler bütçelerini dengelemek adına taşınmaz satışlarına tüm hızı ile devam ederken satılık arsa ihale ilanı yayımlayan belediyelerden biri de Konya Büyükşehir Belediyesi oldu.

Arsa yatırımcılarının gözdesi olan Konya'da belediye tarafından Karatay içlesi Çayır Mahallesinde yer alan 2 arsa için ihale yöntemi ile satış yapılacağı ilan edildi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARSA İHALESİ TARİHİ NE ZAMAN?

14 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan ihale kapsamında mülkiyeti Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan arsa vasıflı iki taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35 (a) maddesi ve İhale Şartnamesi dâhilinde kapalı teklif (artırma) ihale usulü ile satışa sunulacağı ilan edildi.

Toplam büyüklüğü 8 bin 709,50 metrekare olarak ilan edilen taşınmazlar için ihale 29. Haziran 2021 Salı günü Belediye Encümeni tarafından Horozluhan Mah. Yeni İstanbul Cad. (Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Binası) No: 72/64 Selçuklu/KONYA adresindeki Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Arsa Satış İhalesi İlanı Yayımlandı!

Satışa sunulan taşınmazlar için belirlenen muhammen bedel 10 milyon 890 bin lira olarak belirlenirken geçici teminat bedeli ise 326 bin 700 lira olarak ilan edildi. Birbirine komşu iki parselde yer alan arsa nitelikli tam hisseli arsalar için teklif sahipleri istemeleri halinde ödemelerini 1 taksıt peşin kalanı 23 taksitle olacak şekilde yapabilecekleri.

İhale şartnamesinde aranılan şartları taşıyan kişi ya da kurumların katılımları ile 29 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan ihalenin başlangıç saati ise 15:00 olarak belirlendi.