Korana Virüs Salgını Nedeniyle Bahçeli Evlere Olan Talep Artışında Rekor Kırıldı, Pandemi İle Konut Talebi Değişti!

Tüm dünyayı etkisi altına alan korana virüs salgını sonrasında bahçeli olan evlere talepte rekor artış yaşandı.
Korana Virüs Salgını Nedeniyle Bahçeli Evlere Olan Talep Artışında Rekor Kırıldı, Pandemi İle Konut Talebi Değişti!

Tüm dünyayı etkisi altına alan korana virüs salgını sonrasında bahçeli olan evlere talepte rekor artış yaşandı. Pandemi ile beraber artık ev almak isteyen kişilerin konuttan olan beklentileri ve talepleri de değişti...

Korana virüs salgını etkisini her geçen gün arttırmaya devam ederken insanların hayata bakış tarzını ve tercihlerini de değiştirmesine neden oldu.



Pandemi dönemi ile beraber eskiden şehir merkezine kayan konut arayışı artık kalabalıktan uzak kırsal kesime kayarken yine apartman dairesi yerine müstakil ve bahçeli ev arayışında da rekor artış yaşandı.



PANDEMİ DÖNEMİNDE BAHÇELİ EVLERE OLAN TALEP YÜZDE 233 ARTTI!



Konu hakkında değerlendirmede bulunan DAP Yapı Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Çavuşoğlu, “Pandemi döneminde evlerimizdeki eksiklikleri fark ettik. Balkonlar küçük gelmeye başladı. Temiz hava almak için bahçemizin olmadığını anladık. Bu süreçte insanlar internet üzerinden hemen bahçeli, balkonlu doğa ile iç içe olan evler aramaya başladı.



Pandemi döneminde birçok araştırma bunu gösterdi ki bahçeli evlere talepler yüzde 233 arttı. Bu da İnsanların şehir merkezlerinde bulunan aynı zamanda doğa ile iç içe olan evlere yöneldiği gösteriyor" diyerek bahçeli olan evlere olan ilginin arttığını söyledi.



Düşen konut kredisi faiz oranları sonrası 430 alt sektörü de besleyen inşaat sektöründe talep patlaması yaşanmış, Haziran ve Temmuz ayında konut satış rakamları rekor üstüne rekor kırmıştı. Bu süreçte ev satın alan çok sayıda kişi geniş balkonlu, teraslı ya da bahçeli evlere yönelmiş özellikle de eskiden talep görmeyen müstakil evlere olan ilgide yaşanan artış dikkat çekmişti.



Emlak365.com