Koronavirüs ve Depremler Sonrası Konut Tercihi Değişti, Vatandaş Bahçeli Ev Arıyor!

Koronavirüs salgını hayatımızda pek çok şeyde olduğu gibi konut tercihlerinde de önemli değişikliklere neden olurken özellikle de vatandaşların bahçeli evlere olan talebinde rekor artış yaşandı.
Koronavirüs ve Depremler Sonrası Konut Tercihi Değişti, Vatandaş Bahçeli Ev Arıyor!

Koronavirüs salgını hayatımızda pek çok şeyde olduğu gibi konut tercihlerinde de önemli değişikliklere neden olurken özellikle de vatandaşların bahçeli evlere olan talebinde rekor artış yaşandı. Pandemi döneminde zorunlu kısıtlamalar bahçeye olan ilgiyi arttırırken yine üst üste yaşanan depremlerde insanları bahçeli evlere yönlendirdi.

Bakım ve tadilat giderlerinin yüksek olması, ısınma masraflarının diğer evlere oranla daha fazla maliyet gidermesi gibi nedenlerle pek çok kişi bahçeli evlerden uzaklaşarak merkezde yer alan rezidans ve site projelerine yönelmişti.



2020 yılının Mart ayından itibaren ülkemizde de son derece sert önlemlerin alınmasını zorunlu hale getiren pandemi krizi sonrasında gelen kısıtlama ve karantina uygulamaları ile ise ne yazık ki pek çok kişi evde kendisini hapsedilmiş gibi hissetmiş, merkeze yakın olan küçük daireler popülaritesini bir anda yitirmişti.



ZORUNLU KISITLAMANIN GÖZDESİ BAHÇELİ EVLER OLDU!



Hem koronavirüs riskini azaltmak için kalabalıktan uzaklaşmaya çalışma isteği, hem zorunlu kısıtlama döneminde evde kapalı kalmaktansa bahçe ile uğraşmanın daha cazip gelmesi hem de peş peşe yaşanan depremlerden sonra insanların kendini daha güvende hissetmesini sağlaması gibi nedenlerle bahçeli evlere olan talepte büyük bir patlama yaşandı.



Koronavirüs ve Depremler Sonrası Konut Tercihi Değişti, Vatandaş Bahçeli Ev Arıyor!



Bahçeli satılık ev ilanlarının yoğun talep artışı ile beraber kısa sürede tükenmesi ile beraber bahçeli evlerin fiyatlarında hızlı bir yükseliş yaşandı. Bahçeli evlere olan ilginın artması ile beraber ne yazık ki fiyatlarda da büyük bir yükseliş yaşandı. Özellikle de İstanbul'da bahçeli ev fiyatları için yüzde 40 gibi rekor bir oranda artış yaşanması ile beraber ilgi İzmir'e kaydı.



Talebin bu yönde kayması ile beraber yeni konut projeleri de şekil değiştirdi. Uygun arsa büyüklüğüne sahip olan yeni konut projeleri bahçeli evlere daha fazla kota ayırırken yine artık yeni konut projelerinde balkonlara ayrılan alanlar da büyüdü. Eskiden bazı projelerde balkonlara dahi yer ayrılmazken artık balkonlu konut projeleri dikkat çekmeye başladı.



Emlak365.com