Koronavirüsün Vurduğu İtalya'da Çılgın Proje: 1 Dolara Satılık Ev İlanları Yayımlandı! İtalya'dan Nasıl Ev Alınır?

Koronavirüsün en çok can kaybına neden olduğu ve sağlık sisteminin çökmesine neden olduğu İtalya'da boşalan kasabalar ülke ekonomisi için büyük risk yaratmaya devam ederken konu hakkında çılgın proje başlatıldı.
Koronavirüsün Vurduğu İtalya'da Çılgın Proje: 1 Dolara Satılık Ev İlanları Yayımlandı! İtalya'dan Nasıl Ev Alınır?

Koronavirüsün en çok can kaybına neden olduğu ve sağlık sisteminin çökmesine neden olduğu İtalya'da boşalan kasabalar ülke ekonomisi için büyük risk yaratmaya devam ederken konu hakkında çılgın proje başlatıldı. Nüfusu düşen kasabalarda yerleşmek isteyen kişilere sadece 1 dolar gibi sembolik bir fiyatla ev satışı yapılacak. Bu sayede kasabaların nüfuslarının artması amaçlanıyor. Cinquefrondi evl al, İtalya 1 dolara satılık evler, İtalya 1 Euro satılık evler, İtalya'dan nasıl ev sahibi olunur? Detaylar haberimizde...

İtalya'da kırsal kesimlerde nüfusun her geçen gün azalması nedeni ile yeni teşvikler birbiri ardına devreye sokuluyor. Özellikle de İtalya'nın güney kesiminde yer alan yerleşim yerlerinin artık hayalet kasaba görüntüsüne kavuşması nedeni ile yeni tanıtım kampanyaları düzenlenmeye başladı.



İTALYA'NIN EN GÜZEL SAHİL KASABALARI İLE 1 DOLARA EV SAHİBİ OLMA İMKANI!



Düzenlenen kampanyalar kapsamında aranılan koşulları taşıyan kişiler sadece 1 dolar ödeyerek kasabanın tarihi evlerine sahip olma fırsatı yakalayacaklar. Milliyet Gazetesi'nde İhsan Dindar tarafından yapılan habere göre Sicilya adası ve Calabria bölgesi için azalan nüfus alarm vermeye başlarken İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesinde yer alan turistik Cinquefrondi kasabası da 1 dolara satılık ev ilanları verilen İtalya kasabaları arasına katıldı.



İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesinde yer alan Cinquefrondi kasabasına yerleşmeyi kabul eden kişilere sadece 1 dolar bedelle ev verilecek. Ancak bu evler için mutlaka satın alan kişilerin restorasyon yapması şartı getirilecek. Bu restorasyon çalışmalarının ise en az 3 sene içerisinde bitirilmesi anlaşma ile imzalanacak maddeler arasına eklenecek.



3 sene sonunda belediye tarafından talep edilen restorasyon çalışmaları tamamlanmayan evler geri alınabilecek. Tipik Akdeniz mimarisine sahip olan balkonlu ve sahil beldesi evleri genelde müstakil ve bahçeli evlerden oluşuyor. Yaklaşık 100 yıllık tarihe sahip olan evlerin bu sayede korunması amaçlanıyor.



Koronavirüsün Vurduğu İtalya'da Çılgın Proje: 1 Dolara Satılık Ev İlanları Yayımlandı! İtalya'dan Nasıl Ev Alınır?



CİNQUEFRONİ EV AL! İTALYA'DAN NASIL EV ALINIR?



Evler için başvurular satışa sunulan belediyenin kendi resmi internet sitesi üzerinden duyuruluyor ve başvurular da bu siteler üzerinden alınıyor. Bu nedenle ev almak için başvuru yapmak isteyen kişilerin yabancı dil bilgisine sahip olması gerekiyor. Tüm şartlar ve başvuru evrakları belediyelerin kendi internet siteleri üzerinden duyuruluyor.



Emlak365.com