Kredi ve Devlet Desteğiyle Prefabrik Ev Almak, Yaptırmak İsteyenlere Fiyat Listesi

Prefabrik ev almak isteyenler ile prefabrik ev yaptırmak isteyenler için bu tür evlerin fiyatlarını araştırdık.
Kredi ve Devlet Desteğiyle Prefabrik Ev Almak, Yaptırmak İsteyenlere Fiyat Listesi

Prefabrik ev almak isteyenler ile prefabrik ev yaptırmak isteyenler için bu tür evlerin fiyatlarını araştırdık. Aralık 2020 döneminde prefabrik ev fiyatlarını, metrekare artışında fiyatların ne kadar yükseldiğini inceledik. Ayrıca prefabrik ev alımlarında bankaların sunduğu kredi olanakları ile devletin sağladığı desteğe de haberimizde yer verdik. Köyüne, arsasına prefabrik ev yaptırmak isteyenler için sunulan kış fırsatları, ev fiyat listeleri ve diğer avantajlar.

Koronavirüs salgınının hayatımızda oluşturduğu değişikliklerden bir tanesi de konut tercihleri oldu. Salgının sokağa çıkma yasakları ile birlikte gelmesi, kalablık ortamların tehlike oluşturması gibi nedenler vatandaşların apartman yerine bahçeli, tek veya çift katlı evlere yönelmelerine neden oldu. Bu tercih değişikliği sonrası ise prefabrik evlere olan talepler arttı.



Peki talepler sonrasında prefabrik ev alacak, yaptıracak olanlar ne kadara, kaç TL'ye ev alabilirler? İşte fiyat listesi.



BÜYÜKLÜĞÜNE, MALZEME KALİTESİNE GÖRE PREFABRİK EV FİYATLARI



Prefabrik evler standart konut projelerinde olduğu gibi çok çeşitli etmenler ile değer kazanıyorlar. Fiyat aralığının oldukça geniş olduğu prefabrik evlerde en önemli etmen vatandaşların talep ettikleri konut büyüklüğü oluyor.



Prefabrik evlerde metrekara arttıkça fiyatlar yükseliyor. Ayrıca prefabrik evin yapıldığı, içerisinde kullanılan malzeme sınıflandırmasına göre de fiyatlar değişiyor.



En Düşük Prefabrik Evin Fiyatı Ortalama 30 bin TL ile 40 Bin TL Arasında



Prefabrik evler için fiyat aralığının çok geniş olduğunu duyurduk. Fiyatlar ise 30 bin TL'den başlıyor. Bu seviyede yer alan prefabrik evlerin boyutu küçük oluyor, 40-45 metrekare, Daha çok çok kısa süreli kalımlar için tercih edilen bu evlerde boyut ile fiyat değişiyor.



Metrekareye Göre Ortalama Fiyat Aralığı



* 75 m2 2+1 Prefabrik Ev ortalama 70 bin TL ile 75 bin TL arasında



* 100 m2 3+1 Prefabrik Ev ortalama 90 bin TL ile 100 bin TL arasında



* 125 m2 3+1 Prefabrik Ev ortalama 130 bin TL ile 140 bin TL arasında



* 150 m2 4+1 Prefabrik Ev ortalama 140 bin TL ile 150 bin TL arasında



Kredi ve Devlet Desteğiyle Prefabrik Ev Almak, Yaptırmak İsteyenlere Fiyat Listesi



PREFABRİK EV KREDİSİ VEREN BANKALAR



Prefabrik ev alımlarına bankalar farklı kredi paketleri ile destek çıkıyorlar. Örneğin ihtiyaç kredisi kapsamında vatandaşların talepleri değerlendiriliyor. Ancak Albaraka Türk Katılım Bankası prefabrik ev alımlarına faizsiz bankacılık işlemleri kapsamında 'Prebarik Ev Finansmanı' sağlıyor. Bankanın sağladığı bu finansman için kişiye özel kar payı oranları uygulanırken müşteriler için en fazla 36 ay, 3 yıl vadeli bir ödeme planı oluşturuluyor.



DEVLETTEN 30 BİN TL PREFABRİK EV DESTEĞİ



Devlet muhtaç olan, sağlıksız koşullarda yaşayan, düşük gelir düzeyinde yer alan vatandaşların daha iyi koşullarda barınmalarını sağlamak amacıyla prefabrik ev desteği sağlıyor. Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden sağlanan bu destek ile vatandaşlara 30 bin TL'ye kadar karşılıksız yardım yapılıyor. Prefabrik ev desteğinde hane gelir düzeyinin düşük olması gerekiyor. Başvurular kaymakamlık bünyesinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılıyor.



Emlak365.com