Krediler Yükseldi, Stoklar Azaldı! Ucuz ve Düşük Maliyetle Ev Almanın 3 Farklı Yolu

Konut kredisi maliyetlerinin artması ve konut kredisinde maliyet oranlarının yükselmesi ile birlikte düşük maliyet oranları ile ev almak zorlaştı.
Krediler Yükseldi, Stoklar Azaldı! Ucuz ve Düşük Maliyetle Ev Almanın 3 Farklı Yolu

Konut kredisi maliyetlerinin artması ve konut kredisinde maliyet oranlarının yükselmesi ile birlikte düşük maliyet oranları ile ev almak zorlaştı. Bu süreçte ev almanın hayalini kuran vatandaşların değerlendirebileceği farklı yöntemler bulunuyor. Ucuz ve düşük maliyetle ev almak isteyenlere bu yöntemleri avantajları ile birlikte değerlendiriyoruz.

Hatırlanacağı üzere ev almak isteyenler Haziran ve Temmuz döneminde devlet bankalarının başlattığı kredi kampanyaları ile çok özel imkanlar altında ev sahibi oldular.



Düşük kredi oranlarının avantajını kullanan vatandaşlar için süreç daha sonra değişti. Kredi kampanyaları ile satışların artması konut stoklarını azaltırken ev fiyatları yükseldi. Daha sonraki süreçte ise kredi faizleri de yükseldi. Ev almak isteyenler için maliyet oranları arttı.



UCUZ EV ALMANIN 3 FARKLI YÖNTEMİ



Yaz döneminde ev almak isteyen ancak sunulan imkanlardan yararlanamayan vatandaşlar bundan sonraki dönemlerde en uygun oranlarla ev sahibi olmanın hayalini kuruyorlar. Bu şekilde ev almak isteyenlerin değerlendirebileceği seçenekler ise şunlar;



Krediler Yükseldi, Stoklar Azaldı! Ucuz ve Düşük Maliyetle Ev Almanın 3 Farklı Yolu



1-) Bankaların Anlaşmalı Konut Projelerinden Özel Krediler ile Ev Almak



Hemen hemen her banka müşterilerine anlaşmalı konut projeleri kapsamında kredi imkanı sunuyor. Bankalar Türkiye geneli farklı şehirlerdeki konut projeleriyle yapmış oldukları anlaşma kapsamında çok düşük faizle kredi imkanı sunuyorlar. Sıfır ev almayı planlayan vatandaşlar için bu olanaklar düşük maliyet için oldukça cazip.



Anlaşmalı konut projelerine örnek olarak İş Bankası seçeneği bulunuyor. Banka 120 ay vade ile 600.000 TL'ye kadar krediyi 0.78 faiz oranıyla veriyor. Bankanın anlaşmalı konut projesi listesinde 16 şehir bulunuyor.



2-) Firmaların Uzun Vadeli Taksitli Konut Satışları



Bazı firmalar müşterilerine uzun vadeli ev satışı yapıyorlar. Müşteriler bu ev satışlarında öncelikle bir peşinat ödemesi yapıyorlar. Daha sonra geri kalan tutar belli bir taksit sayısında geri ödeniyor. Müşteriler bu fırsatlarla uzun vadeli ve kira öder gibi ev sahibi oluyorlar.



Krediler Yükseldi, Stoklar Azaldı! Ucuz ve Düşük Maliyetle Ev Almanın 3 Farklı Yolu



3-) Banka Gayrimenkulü Alımı ve Özel Faiz Oranlı Konut Kredisi ile Ev Almak



Bankalar kendilerine ait ev, işyeri, dükkan, arsa, arazi, tarla gibi gayrimenkulleri resmi siteleri üzerinden satışa çıkarırlar. Bu satışlar ihale usulü yapılır. Vatandaşlar bu evlerden almak istediklerinde öncelikle bankaların sitelerinden duyurulara ulaşırlar. Daha sonra internet bankacılığı yada şubeler üzerinden geçici teminat bedeli ödeyip teklif verirler.



Bankaların sattığı bu gayirmenkullerde ilk sunulan imkan özel konut kredisi. Bankalar kendi gayrimenkul satışlarında çok düşük oranlarla kredi sağlarlar. Türkiye Finans Katılım Bankası bu alanda zirvede olup 0.69 kar payı ile banka gayrimenkul finansmanı sağlıyor.



Emlak365.com