Küçük Salonlarda Yemek Masası, Koltuk ve Perde Seçimi Konusunda Bilinmesi Gerekenler

Evlerde en fazla zaman geçirilen yaşam alanlarının başında yer alan salonlar dekorasyon konusunda da büyük öneme sahip bulunuyor.
Küçük Salonlarda Yemek Masası, Koltuk ve Perde Seçimi Konusunda Bilinmesi Gerekenler

Evlerde en fazla zaman geçirilen yaşam alanlarının başında yer alan salonlar dekorasyon konusunda da büyük öneme sahip bulunuyor. Salon dekorasyonu konusunda en çok dikkat edilmesi gerekenlerin başında ise yemek masası, koltuk ve perde seçimi yer alıyor.

Son yıllarda konut fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken fiyatları daha makul seviyelerde tutmak amacı ile konut metrekarelerini düşmeye başlamış, evler küçülmüştü. Özellikle de salonlar küçük tutulurken bu da küçük salon dekorasyonu için arayışın artmasına neden oldu. İnsanların evde en çok zaman geçirdikleri salonlar da dekorasyon ne kadar başarılı yapılırsa kullanım konforu o kadar artacaktır.



KÜÇÜK SALONLARDA PERDE SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?



Evin salonu küçükse perde seçimi daha da önem kazanmaktadır. Özellikle de pandemi döneminde insanların evde çok daha fazla zaman geçirmeye başlanması nedeni ile dekorasyon daha da önem kazanırken salonunuzda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta perde seçimidir. Perde seçiminde ağır tüller yerine hafif store perde modelleri tercih edilmelidir. Bu sayede perdenin duvarda büyük yer kaplaması engellenmekte, perdenin petek gibi eşyaların üstüne gelmesi engellenmektedir.



Yine salonun küçük olması nedeni ile daha aydınlık bir ortam oluşturmak için mutlaka perde açık tonlu seçilmeli, desenli perdeler yerine düz ve tek renkli perde modelleri tercih edilmelidir.



Küçük Salonlarda Yemek Masası, Koltuk ve Perde Seçimi Konusunda Bilinmesi Gerekenler



KÜÇÜK SALONLARDA YEMEK MASASI VE KOLTUK TAKIMI SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?



Hem yemek masası hem de koltuk takımı seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ortamın küçük olması nedeni ile alanı daraltmayacak seçimlerde bulunmaktır. Örneğin koltuk takımı seçiminde mutlaka koltuğun arka bölümü ve kolları ince olan daha küçük tasarıma sahip olan modeller tercih edilmelidir.



Küçük salonda yemek masası takımı seçiminde ise en dikkat edilmesi gereken nokta masanın küçük ve açılabilir özelliğe sahip olmasıdır. Açılabilen yemek masası modelleri sayesinde bulunan ortam daralmazken ihtiyaç duyulan anlarda ise masanın açılarak kalabalık misafirlerin de ağırlanabilmesi sağlanmaktadır.



Emlak365.com