Lojman Satışlarında İhale Şartnamesi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?

Kamu kurumlarının gayrimenkul satışlarına başvuruda bulunacak olan vatandaşların ilk karşılaştıkları terim ihale şartnamesi oluyor.
Lojman Satışlarında İhale Şartnamesi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?

Kamu kurumlarının gayrimenkul satışlarına başvuruda bulunacak olan vatandaşların ilk karşılaştıkları terim ihale şartnamesi oluyor. Satışı yapılacak gayrimenkule dair tüm ayrıntıların yer aldığı ihale şartnamesinin ne olduğunu, bu şartnamede yer alan bilgilerin neler olduğunu, şartnamenin nereden alınacağını tüm bilinmesi gereken detayları ile ele aldık.

İHALE ŞARTNAMESİ NEDİR?

Belediye başkanlıkları, bakanlıkların alt birimleri, il milli emlak müdürlükleri, il özel idareleri, SGK, VGM, KGM ve benzeri kurumlar kendilerine ait gayrimenkullerin satışları için sık sık ilanlar yayımlıyorlar. Kamu kurumlarına ait konutların yaygın olduğu bu duyurularda ayrıca, imarlı arsa, işyeri, dükkan, mağaza, iş hanı, büro, ofis, arazi, tarla, tarım alanı gibi çok çeşitli taşınmazların satışı yapılacağı ilan ediliyor.

Kamu kurumlarının yapacakları bu gayrimenkul satışları ise belli bir şartnameye göre yapılır. Gayrimenkul satışı yapacak kurumun, satışını yapacağı gayrimenkule özel olarak hazırladığı şartnamede tüm merak edilen bilgiler yer alır. İhale tarihi, başvuru evrakları, gayrimenkul satış fiyatı, gayrimenkulün hangi hükümlere göre satışının yapılacağı, muhammen bedel, geçici teminat bilgileri şartnamede tek tek tüm detayları ile yer alır.

İHALE ŞARTNAMESİ NEREDEN ALINIR?

Kamu kurumlarının ihalelerine başvuruda bulunacak olanlar başvurularını ihale şartnamesine göre yapacaklar. İhale şartnameleri ilanı yayımlayan kurumdan bizzat alınacak. Örneğin Ankara Çankaya Belediye Başkanlığı herhangi bir gayrimenkul satışı için ilan yayımladığında, ihale şartnamesini belediye emlak müdürlüğünden erişime açar. İhaleye katılacaklar ücretsiz şekilde ihale şartnamesini inceleyebilirler. Ancak ihaleye katılacaklar kurumlardan düşük bir ücret karşılığında ihale şartnamesini alabilirler. İhalelere başvurularda şartnamede bildirilen geçici teminat bedelinin ödenmesi ve başvuru evrakları ile birlikte kuruma yapılır.

Emlak365.com