Mansur Yavaş'tan Ankaralılara Kentsel Dönüşüm Müjdesi! İlk Adım Atıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm projelerine başlanacağını duyurdu.
Mansur Yavaş'tan Ankaralılara Kentsel Dönüşüm Müjdesi! İlk Adım Atıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm projelerine başlanacağını duyurdu. Projelerin tamamlanacağını ilan eden Yavaş, ihalelerin önümüzdeki dönemde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi kaynaklarını kullanarak kentsel dönüşüm programını başlattı.



Kentsel dönüşüm projelerinin ilk ayağı ise Ankara Mamak olacak. Mamak'ta yer alan binlerce konut için harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi projede sona geldi. Proje aşamasının tamamlanmasının ardından konuya dair açıklama Mansur Yavaş'tan geldi.



MAMAK'TA 4477 KONUT KENTSEL DÖNÜŞÜME ALINIYOR



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kendisine ait sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak sürece ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Mansur Yavaş paylaşımında hem projenin ne aşamada olduğunu hemde ihale tarihine dair bilgi verdi.



Kentsel Dönüşüme Dair Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Twitter Paylaşımı



Mansur Yavaş'tan Ankaralılara Kentsel Dönüşüm Müjdesi! İlk Adım Atıldı



Mansur Yavaş açıklamasında "Mamak Kentsel Dönüşüm projemizde, kendi imkanlarımızla 2 milyar TL'yi aşkın bütçeyle yapacağımız 4477 konut için harekete geçtik. Projemizi tamamladık. Mart ayında ise ihalemizi yapıyoruz. Hak sahiplerinin yüzü gülsün. Başkent’e yakışan yaşam alanlarını onlarla buluşturacağız." ifadelerini kullandı.



SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?



Kentsel dönüşüm kapsamına alınan konutlar için en kritik aşamaların başında ihale geliyor. Mart ayrında tamamlanacak ihale sürecinin ardından ihaleyi kazanan firma ilk çalışmalara başlayacak. Tahliye işlemlerinin ardından, yıkım ve inşaat süreci başlayacak.



Emlak365.com