Mart 2021 Tuğla Fiyat Listesi! Yatay, Dikey Tuğla Fiyatları

Ekonomide yaşanan pandemi sürecinin etkileri, tüm alanlarda hissedilmeye devam ediyor. Pandemi sürecinden en fazla etkilenen alanların başında ise inşaat sektörü geliyor.
Mart 2021 Tuğla Fiyat Listesi! Yatay, Dikey Tuğla Fiyatları

Ekonomide yaşanan pandemi sürecinin etkileri, tüm alanlarda hissedilmeye devam ediyor. Pandemi sürecinden en fazla etkilenen alanların başında ise inşaat sektörü geliyor. İnşaat sektöründe pandemi sürecinde çok sayıda yapı malzemesinde maliyet artışları oldu.

Maliyet artışlarından etkilenen en önemli kalemlerden bir tanesi de tuğla fiyatları oldu. İnşaat sektörünün en önemli maliyet kalemleri arasında yer alan tuğlada fiyatlar yükseldi.

MART 2021 DÖNEMİ TUĞLA FİYATLARI

İnşaat sektöründe tuğla kullanımı farklı alanlara göre değişir. İnşaatta yapının kullanım alanlarına göre farklı bir çeşit tuğla kullanılır. Yatay delikli ve dikey delikli olmak üzere sınıflandırılan tuğlalarda ayrıca farklı boyutlar bulunmakta. Tuğla fiyatları dikey ve yatay olmasına, büyüklüğüne, kullanım alanına göre üretim şekline göre değişir.

Tuğla fiyatlarını etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi de nakliye ücretidir. Nakiye işlemlerine dair yapılan anlaşmalar ile fiyatlar değişebilir. Bunun yanında tuğla fiyatlarının belirlenmesinde üretici firmalar ile yapılan anlaşmaşlarda etkili olur. Uzun süreli ve yüklü alımlarda firmalar fiyatlarda değişimler uygulayabilirler.

ÇEŞİTLERİNE GÖRE FİYAT LİSTESİ

Tuğla fiyatlarına ilişkin ortalama fiyatları ise emlak365.com olarak derledik. Aşağıda aktardığımız fiyatlar genel ve ortalama fiyat tablosu olup farklı etmenlere göre değişmektedir. Ayrıca söz konusu fiyatlar sadece bilgilendirme amacı ile paylaşılmıştır.

8,5’luk Tuğla Fiyatı: 0.70 TL – 0.77 TL

10’luk Tuğla Fiyatı: 0.80 TL – 0.85 TL

13,5’luk Tuğla Fiyatı: 0.85 TL – 0.95 TL

20’lik Asmolen Tuğla Fiyatı: 2.50 TL – 2.60 TL

22’lik Asmolen Tuğla Fiyatı: 2.80 TL – 2.85 TL

25’lik Asmolen Tuğla Fiyatı: 2.90 TL – 3.00 TL

19’luk İzo Tuğla Fiyatı: 3.00 TL – 3.20 TL

24’lük İzo Tuğla Fiyatı: 3.40 TL – 3.60 TL

Yukarıda yer alan fiyatlar ortalama fiyatlardan oluşmuştur. Söz konusu bu fiyatlar firmalar ile yapılan anlaşmalar, nakliye ücreti gibi ek etmenler ve üretim yerine göre değişebilir.