Mayıs 2021 Güncel Tuğla Fiyat Listesi!

İnşaat yapı malzemelerine gelen zamlar ile beraber Mayıs ayı fiyatları merak ediliyor. Peki Mayıs 2021 tuğla fiyatları ne kadar oldu? Mayıs ayı tuğla fiyat listesi nasıl öğrenilir?
Mayıs 2021 Güncel Tuğla Fiyat Listesi!

Koronavirüs salgınının ekonomiyeetkilerinden en çok zarar gören sektörlerin balında inşaat sektörü geliyor. İnşaat maliyetlerinde yüzde 30'lük artış sektörün durma noktasına gelmesine neden olurken inşaat yapı malzemelerinin son güncel fiyatlarına dair araştırmalar da yapılıyor. İnşaatları devam eden veya yeni bir inşaata başlayacak olan inşaat şirketleri ile vatandaşlar inşaat yapı malzemelerinin güncel fiyatlarını araştırıyorlar.

TUĞLA FİYATLARI YÜKSELİYOR

İnşaat yapımında kullanılan en temel yapı malzemelerinden olan tuğla fiyatları da son dönemde artış gösterdi. İnşaat maliyetlerini yukarıya çeken bu artışlar sektörü oldukça sıkıntılı bir süreç içerisinde bıraktı. Peki tuğla fiyatları ne kadar oldu? Tuğla fiyatlarına Mayıs zammı geldi mi? Tuğla çeşitlerinin yeni fiyat listesi belli oldu mu?

İnşaat sektöründe kullanılan tuğlaların nitelikleri kullanım şeklinde göre değişiklik gösteriyor. Bu nedenle farklı tuğla çeşitleri inşaatların tamamında ayrı ayrı kullanılabilmektedir. Bundan dolayı gelen tüm zamlardan sektör olumsuz etkilenmektedir. Yatay delikli ve dikey delikli olmak üzere iki ayrı ana gruba ayrılan tuğlalar bunun yanında farklı boyutlarda olmaktadır. Tuğla fiyatları da tüm bu niteliklere göre değişmektedir.

Tuğla fiyatlarını yükselten bir diğer unsur da nakliye maliyetidir. Oldukça büyük ölçekli olan tuğlaların nakliye masrafları ciddi bir yekun tutmaktadır. Ancak bazı anlaşmalar ile bu masraflar indirilebilmektedir. Bu tamamen alım-satım sırasında yapılacak anlaşmaya bağlıdır. Büyük inşaat firmaları toplu alım yaptıklarında tuğla fiyatlarında önemli indirimler elde edebilmektedirler. Bu da sektörün ayrı bir pazarlık avantajı oluyor.

MAYIS 2021 TUĞLA FİYAT LİSTESİ

Tuğla fiyatları illere, niteliğe, mesafeye, üretim şekline, boyutuna göre değişebilmektedir. Bu nedenle Türkiye'nin farklı bölgelerinden almış olduğumuz fiyatların ortalamalarını çıkartarak bir fiyat listesi hazırladık. Bu fiyatlar ortalama fiyatlar olup pazarlık yoluyla daha aşağıya çekilebilir.

8,5'luk Yatay Delikli Tuğla: 0,75 TL
10'luk Yatay Delikli Tuğla: 0,80 TL
13,5'luk yatay Delikli Tuğla: 0,90 TL
18,5'luk Yatay Delikli Tuğla: 1,50 TL
19'luk Düşey Delikli Tuğla: 1,50 TL
20'lik Asmolen Tuğla: 2,60 TL
22,5'luk Asmolen Tuğla: 2,90 TL
25'lik Asmolen Tuğla: 3 TL
30'luk Asmolen Tuğla: 3,25 TL
19'luk Baca Tuğlası: 2,05 TL
25'lik Baca Tuğlası: 2,55 TL
30'luk Baca Tuğlası: 3,05 TL
35'lik Baca Tuğlası: 3,55 TL
14,5'luk İzo Tuğla: 2,60 TL
19,5'luk İzo Tuğla: 3,10 TL