Mayıs Ayında Kiralara Kaç TL Zam Gelecek, Resmi Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren Mayıs ayı kira artış oranı 2021 için geri sayım başladı. Mayıs ayında kiralara ne kadar zam gelecek, Mayıs 2021 resmi kira artışı zam oranı ne zaman, hangi tarihte, saat kaçta açıklanacak, TÜİK TEFE TÜFE Nisan 2021 enflasyon rakamları belli oldu mu?
Mayıs Ayında Kiralara Kaç TL Zam Gelecek, Resmi Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Ekonomide yaşanan dalgalanma sonrasında enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş devam ederken gözler Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi.

Her ay düzenli olarak TÜİK tarafından ilan edilen enflasyon rakamları takip eden bir sonraki ayın ilk haftası içerisinde açıklanırken Nisan ayı enflasyonu rakamları da Mayıs ayının ilk haftası içerisinde ilan edilecek.

TÜİK TEFE TÜFE NİSAN AYI ENFLASYONU HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK resmi internet sitesi üzerinden ilan edilen enflasyon rakamları Mayıs ayının ilk haftası içerisinde ilan edilecek. Bu kapsamda TÜİK Nisan enflasyon oranı 3 Mayıs 2021 Pazartesi günü kamuoyuna duyurulacak.

Dolar kurunda yaşanan yükseliş ve kurdaki yükselişe bağlı olarak yapılan zamlar sonrasında enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişin Nisan ayında da süreceği beklenirken açıklanan enflasyon oranı emekliye bayram ikramiyesi zammı, emekli ve memur maaşlarına enflasyon farkı zammı hesaplaması ve kira artış oranı hesaplaması olarak kullanılacak olması nedeni ile büyük önem taşıyor.

MAYIS AYINDA KİRALARA KAÇ TL ZAM GELECEK, MAYIS AYI KİRA ZAM ORANI 2021 SAAT KAÇTA BELLİ OLACAK?

Ev sahipleri ve kiracılar tarafından beklenen Mayıs ayı kira zam oranı henüz açıklanmadı. 3 Mayıs 2021 Pazartesi günü TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması Mayıs ayı kira artış oranı olarak uygulanacak.

Söz konusu rakamlar ilan edilir edilmez sitemiz üzerinden duyurulacak olup, kiraya göre zam oranı hesaplaması ve kira artış oranı tablosu da sitemizde yer alacaktır. Söz konusu rakamlar saat 10:00 itibari ile belirlenirken açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması kiraya yapılabilecek en yüksek zam oranı sınırı olarak uygulanacak.