Meral Akşener'den Çok Sert Beşli Çete Açıklaması: 5 Kodamanı Değil, Evlatlarımızı Düşünürdük!

Mecliste düzenlenen İYİ Parti grup toplantısına katılan Meral Akşener gündeme bomba gibi düşecek çok sayıda açıklamada bulundu. 5'li çete kimler, beşli çete hangi firmalar, Meral Akşener ne dedi?
Meral Akşener'den Çok Sert Beşli Çete Açıklaması: 5 Kodamanı Değil, Evlatlarımızı Düşünürdük!

Muhalefetin bulduğu her fırsatta eleştirilerin hedefine oturttuğu ve 5'li çete olarak isimlendirdikleri müteahhitler bir kere daha Meral Akşener tarafından gündeme taşındı. Meral Akşener İYİ Parti grup toplantısında son derece sert açıklamalarda bulund.

MUHALEFETİN SIK SIK GÜNDEME TAŞIDIĞI 5'Lİ ÇETE KİMDİR?

5'li çete olarak isimledirilen ve sık sık aldıkları ihaleler ile gündemdeki yerini koruyan inşaat şirketleri LİMAK, Kalyon İnşaat, Cengiz Holding, MNG Holding ve KOLİN İnşaat olarak sıralanıyor.

MERAL AKŞENER'DEN 'Lİ ÇETE AÇIKLAMASI!

Bize bazen soruyarlar. Bu 5 müteahitten ne istiyorsunuz diyorlar. Asıl önemli olan soru bu 5 müteahhidin bizden ne istediğidir. Dünya Bankası tarafından yapılan bir araştırma raporu var. 2002 ve 2020 seneleri arasında 137 ülkede, 6 bin 400 kamu ihalesini incelemişler. Dünyada en fazla kamu ihalesi alan 10 şirketten 5 tanesi Türkiye'de.

İşte bu beşli halen memleketin peşini bırakmayan o beşli. İşte bu 5'li 2021 yılında milletin hazinesinden en az 30 milyar lira ödenecek olan o utanmaz beşli. Eğer bütçeyi biz yapsaydık milletin parasını kamu özel işbirliği projeleri ile eşe dosta peşkeş çekmeyeceğiz, bu şirketlere 30 milyar lira ödemek zorunda kalmazdık.

Onun yerine 24,5 milyar lirası ile 10 milyon evladımıza tablet dağıtır, eğitimden geri kalmasınlar diye internet imkanı sağlardık. Yani 5 kodamanı değil, evlatlarımızı düşünürdük. Kalan 5.5 milyar liraylada çiftçimizin Tarım ve Kredi kooperatifleri ve bankalarda ki takibe düşen borçlarını öderdik. Böylece hem eğitimdeki uçurumu biraz olsa da ortadan kaldırır, çiftçimizin kısa dönemde de olsa rahat bir nefes almasını sağlardık" dedi.