Mersin Kentsel Dönüşüm Son Dakika! Bahçe - Barış Mahallesi İçin Acele Kamulaştırma Kararı Çıktı

Mersin İli, Akdeniz İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan ve Kamulaştırma Bilgileri Yer Alan Taşınmazların, Bölgede Yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Kapsamında Akdeniz Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4178) 26 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm projesi hakkında yaşanan son dakika gelişmesinin detayları haberimizde...
Mersin Kentsel Dönüşüm Son Dakika! Bahçe - Barış Mahallesi İçin Acele Kamulaştırma Kararı Çıktı

Mersin'de kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ederken Barış Mahallesi kentsel dönüşüm projesi hakkında çok önemli bir son dakika kararı alındı.

Cumhurbaşkaın Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile 26 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Mersin İli, Akdeniz İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan ve Kamulaştırma Bilgileri Yer Alan Taşınmazların, Bölgede Yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Kapsamında Akdeniz Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar kapsamında acele kamulaştırma kararı ilan edildi.

AKDENİZ BELEDİYESİ, BARIŞ MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI ALDI!

Bölgede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak amacı ile alınan karar kapsamında Akdeniz Belediyesi tarafından belirlenen bazı taşınmazların acele kamulaştırma kapsamına alınmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanark 26 Haziran tarihli Resmi Gazete ile ilan edilen karar kapsamında "Mersin İli, Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli listede kamulaştırma bilgileri yer alan taşınmazların, bölgede yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamınad Akdeniz Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2492 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27. maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Alınan karar kapsamında Akdeniz Mahallesi Barış Mahallesi 550, 551 ve 553 ada numaralı belirlenen parseller içerisinde yer alan taşınmazların acele kamulaştırma kapsamına alındığı ilan edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında söz konusu taşınmazların tapu kayıtlarında ise Yenişehir ilçesi Bahçe Mahallesi üzerinde kayıtlı olduğu bilgisine yer verildi.