Metris Kışlasında Yapılacak Kentsel Dönüşüm İçin İmar Planları Yeniden Değişti!

İstanbul Esenlerde yer alan Metris Kışlası'nın bulunduğu alanda yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi için hazırlanan imar planlarında değişiklik yapıldı.
Metris Kışlasında Yapılacak Kentsel Dönüşüm İçin İmar Planları Yeniden Değişti!

İstanbul Esenlerde yer alan Metris Kışlası'nın bulunduğu alanda yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi için hazırlanan imar planlarında değişiklik yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 954.000 metrekarelik alanda inşa edilecek konut, ticaret ve turizm birimlerinin yapılaşma miktarlarında 13.700 metrekarelik azaltma gerçekleştirdi.

İstanbul Esenler'de bulunan Metris Kışlası alanı üzerinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından imar planında değişiklik yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı ile Esenler Belediyesi arasında 2015 yılında bir protokol yapılmış ve ilgili alanın kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılması üzerinde anlaşma yapılmıştı. O dönem bir imar planı hazırlanmış ancak bu planda 21 Ağustos 2020 tarihinde değişiklik yapıldı.



İMAR DEĞİŞİKLİKLERİYLE NELER DÜZENLENDİ



Yapılan son imar değişikliği ile alanda yaşayacak yeni nüfus 16.027 kişi olarak belirlendi. Daha önceki planda 261.974 metrekarelik konut alanı bulunurken yeni planda bu alan 185.665 metrekareye düştü. Ayrıca bina yükseklikleri de 6 ve 7 kat olarak belirlendi.



TUNA MAHALLESİ'NİN DE İMAR PLANI DEĞİŞTİ



Esenler'de 2012 yılında yapılan inceleme sonucunda riskli bölge ilan edilen Tuna Mahallesi'nin imar planlarında da değişiklik yapıldı. Mahallede bulunan yapıların ömrünü tamamladığı belirtilirken mevcut planların bir kentsel dönüşüme olanak sağlamadığı vurgulandı.



Hazırlanan yeni planda yapılan değişiklikler sonucunda mahalle konut, yeşil alan, ilköğretim alanı ve yol olarak düzenlendi. Ayrıca yükselik serbestliği 7 kat ile değiştirilirken emsal ise 3'ten 1,50'ye düşürüldü.



Emlak365.com