Milli Emlak 24 ilde hazine arazisi satıyor! 790 m2 arsa 25 bin liraya satışta

Milli Emlak hazine arazisi ve arsa satışı duyurularını peş peşe yayımlamaya devam ederken Eylül ayı ilanları yayımlandı. Arsa sahibi olmak istiyorum diyenlere kaçmaz fırsat.
Milli Emlak 24 ilde hazine arazisi satıyor! 790 m2 arsa 25 bin liraya satışta

Milli Emlak 24 ilde hazine arazisi satıyor! 790 m2 arsa 25 bin liraya satışta - Satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan yükseliş emlak yatırımı yapmak isteyen vatandaşları arsa yatırımına yönlendirmişti. Arsaya olan talebin artmasıyla beraber arsa fiyatları da yükselirken ucuz arsa satın almak isteyen kişilere Milli Emlak yeni fırsatlarını sundu.

Konut fiyatlarını düşürmek için arsa arzını arttırmak isteyen hükümet Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile arsa satışlarına başlamıştı. Bu kapsamda atıl durumda olan ve kullanılmayan hazine arazileri ile arsalar kelepir fiyatlarla satışa çıkarken Eylül ayınınn beklenen ilk ilanları duyuruldu.

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK ARSALAR, HAZİNE ARAZİSİ DUYURULARI

Milli Emlak tarafından Eylül ayının beklenen ilk ilanları da yayımlanmaya başlandı. MİLLİ EMLAK GOV TR resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlarda fiyatlar 15 bin liradan başlarken illere ve arsalara göre fiyatlar değişiyor. Milli Emlak tarafından yapılan ekspertiz çalışmaları sonucunda fiyatlar belirlenirken her arsa için fiyatlar değişiyor.

milli-emlak.jpg

Milil Emlak'ın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanların tümünde ihale tarihleri ve ihale şartları ile satışa sunulan arsanın özelilkleri yer alıyor. Bu özelliklere göre arsa sahibi olmak isteyen kişiler başvuru yapıyor. İhaleye katılan kişiler en yüksek teklifi sunmaları durumunda taşınmazı satın almaya hak kazanıyorlar. Milli Emlak tarafından satılan arsalar 5 sene boyunca emlak vergisi muafiyeti ile satışa konulurken isteyen kişiler peşin isteyen kişiler ise 24 ay taksitle ödeme seçeneklerinden yararlanabiliyorlar. Peşin ödeme yapan kişilere satış fiyatı üzerinden indirim uygulanıyor. Yine arsa satışından tahsil edilen KDV'de hazine arazisi satışlarında alınmıyor ve KDV muafiyeti uygulanıyro. İlanlara belirtilen tarihlerde ihale başvurusu yapılması yeterli oluyor.

Genel Yayın Yönetmeni