Milli Emlak Genel Müdürlüğü 200.000 TL'den Başlayan Fiyatlarda İstanbul'un 8 İlçesinde Toplam 85 Kamu Konutunu İhaleyle Satıyor!

Türkiye'de kamu konutlarının satışında tüm organizasyonu gerçekleştirmek konusunda yetkisi bulunan Milli Emlak Genel Müdürlüğü bu yönde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü 200.000 TL'den Başlayan Fiyatlarda İstanbul'un 8 İlçesinde Toplam 85 Kamu Konutunu İhaleyle Satıyor!

Türkiye'de kamu konutlarının satışında tüm organizasyonu gerçekleştirmek konusunda yetkisi bulunan Milli Emlak Genel Müdürlüğü bu yönde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yayımlanan son ilana göre İstanbul'da 85 kamu konutu ihaleyle vatandaşlara satılacak.

Türkiye'de kamu konutlarının ekonomiye kazandırılmalarına yönelik adımlar atılmaya devam ediliyor. Alınan prensip kararı gereği stratejik olarak satışı uygun bulunmayan kamu konutlarının tamamı satılarak ekonomiye katkı sağlanacak. Bu yönde ihale hazırlık çalışmaları yapılan kamu konutları için ihaleler düzenlenerek vatandaşların da uygun fiyatlarla konut sahibi olmalarının önü açılıyor.



85 ADET KAMU KONUTU VATANDAŞLARA SATILACAK!



Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan resmi ilana göre İstanbul'un çeşitli yerlerinde bulunan 85 kamu konutu ihaleyle satılacak. 31 Ağustos 2020'de gerçekleştirilecek olan ihaleyle kamu konutları açık teklif usulü ile yeni sahiplerini bulacaklar. Kamu konutlarının satış ihalesi Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek.



İSTANBUL'DA 8 İLÇEDE SATIŞ YAPILACAK!



Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre satışa sunulan kamu konutları Bakırköy, Fatih, Bayrampaşa, Eyüpsultan, Büyükçekmece, Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli'de bulunuyor. Satışa çıkarılan kamu konutlarının tahmini satış fiyatları 200.000 TL ile 1.000.000 TL arasında değişen rakamlarda açıklandı.



Kamu konutlarının satış ihalesine katılacak olan vatandaşların belirlenen tahmini satış bedellerinin yüzde 10'unu Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne geçici teminat olarak ödemeleri gerekiyor. Bu bedeli ödeyerek ihaleye giren ve konutları için en yüksel teklifi veren vatandaşlar konutları satın almaya hak kazanacaklar.



KDV'DEN MUAFİYET ÖDEMEDE TAKSİT!



Öte yandan ihale ile satışı gerçekleşecek olan kamu konutları KDV'den, satış ve devir işlemlerinde doğacak vergi, resim ve harçtan muaf tutulacak. Bunun yanında taksitle ödeme imkanı da tanınacak. Ancak ihale bedelinin en az yüzde 25'inin peşin ödenmesi talep edilecek.



Emlak365.com