Milli Emlak Genel Müdürlüğü Hazine Arazilerini Vatandaşlara Kiralayarak Milyonlarca Dolarlık Fayda Sağlayacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Hazine arazilerini ekonomiye katmak amacıyla kiralama yoluna gitmeye hazırlanıyor.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Hazine Arazilerini Vatandaşlara Kiralayarak Milyonlarca Dolarlık Fayda Sağlayacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Hazine arazilerini ekonomiye katmak amacıyla kiralama yoluna gitmeye hazırlanıyor. Bu arazilerin kiralanmasıyla ekonomik değeri yüksek aromatik bitkilerin üretimi yapılacak. Bu şekilde Türkiye'nin aromatik bitki ihracatından kazandığı yıllık gelir olan 300 milyon doların daha yüksek seviyeye çıkartılması sağlanacak.

Türkiye'de Hazine'ye ait araziler ile alakalı olarak önemli bir karar alındı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü Hazine'ye ait arazileri vatandaşlara kiralamaya hazırlanıyor. Bu arazileri kiralayan vatandaşlar buraladar aromatik bitkiler üretecek.



HAZİNE ARAZİLERİNDE AROMATİK BİTKİLER ÜRETİLECEK



Yüksek gelir getiren aromatik bitkiler gıda, sağlık ve kozmetik gibi çok çeşitli alanlarda kullanılabiliyor. Hem yurt içinde hem de yurt dışında son yıllarda bu bitkilere çok yoğun bir talep bulunuyor. Boş olan Hazine arazilerinin bu şekilde kullanılması Türkiye'ye ekonomik katkı sağlayacak.



MİLLİ EMLAK HAZİNE ARAZİLERİNİ VATANDAŞLARA KİRALAYACAK



Türkiye aromatik bitkilerin ihracatından her yıl 300 milyon dolar gelir elde ediyor. Hazine arazilerinde bu şekilde üretimin yapılması mevcut gelirleri yükselterek ülkenin cari açığına da katkı sağlayacak.



TÜRKİYE HER YIL MİLYONLARCA DOLAR ÖDEMEKTEN KURTULACAK



Ayrıca bu arazilerde endemik bitkilerin de üretimi yapılacak. Türkiye her yıl bu bitkiler için milyonlarca dolar ithalat gerçekleştirmek zorunda kalıyor. Hazine arazilerinde bu bitkilerin üretilip iç piyasaya sürülmesi ile milyonlarca dolar Türkiye'de kalmış olacak.



Emlak365.com