Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kütahya'da 124 Adet Kamu Konutunu 70.000 TL'den Başlayan Fiyatlarla Vatandaşa Satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün kamu konutlarına dair satış ihalelerine bir yenisi daha eklendi.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kütahya'da 124 Adet Kamu Konutunu 70.000 TL'den Başlayan Fiyatlarla Vatandaşa Satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün kamu konutlarına dair satış ihalelerine bir yenisi daha eklendi. Kütahya'da bulunan 124 adet kamu konutu Kütahya Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satılmak üzere ihaleye çıkarıldı.

Türkiye'de kamu konutlarının satışına ara verilmeden devam ediliyor. Stratejik kamu konutları hariç olmak üzere tüm kamu konutları gerekli hazırlık yapıldıktan sonra satışa sunuluyor. İhaleyle ve uygun ücret ile kolay ödeme imkanıyla satışa çıkarılan kamu konutları büyük ilgi görüyor.



124 ADET KAMU KONUTU SATIŞA ÇIKTI



Kütahya Milli Emlak Müdürlüğü tarafından bugün yayımlanan resmi ilana göre il genelinde toplam 124 adet kamu konutu satışa çıkarıldı. Satışa sunulan kamu konutları için 17 Ağustos'ta ihale gerçekleştirilecek. İhalenin yapılacağı ve başvurunun gerçekleştirileceği yer olarak ise Kütahya Milli Emlak Müdürlüğü ve Emet Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği açıklandı.



70.000 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA EV SAHİBİ OLMA FIRSATI!



Açık teklif usulü ile satılaca olan konutlar için tahmini satış bedelleri de belirlendi. Buna görekonutların fiyatları 70.000 TL ile 140.000TL arasında değişiyor. İhaleye katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler tahmini satış fiyatlarının yüzde 10'unu geçici teminat bedeli olarak önceden ödemeleri gerekiyor. İhaleye girip de kazanamayanlar daha sonra bu ödemiş oldukları bedelleri geri alabilecekler. İhaleye girip kazananlar ise geçici teminat bedelleri ödemeleri gereken bedelden düşülecek.



İhaleye girerek kamu konutu satın almaya hak kazanan jkişiler 5 yıl boyunca emlak vergisinden muaf tutulacaklar. Ayrıca konutların bedellerini yüzde 25 peşin kalan bölümünü iki yıl taksitle ödeyebilecekler.



Emlak365.com