Milli Emlak Genel Müdürlüğü Muğla Menteşe'de 28 Kamu Konutunu 150.000 TL'den Başlayan Tahmini Bedelle Satışa Çıkardı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından kamu konutlarının ihaleyle vatandaşlara satışlarına devam ediliyor.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Muğla Menteşe'de 28 Kamu Konutunu 150.000 TL'den Başlayan Tahmini Bedelle Satışa Çıkardı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından kamu konutlarının ihaleyle vatandaşlara satışlarına devam ediliyor. Son yayımlanan kamu konutu satış ilanına göre Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan 28 adet kamu konutu satışa sunuldu.

Türkiye'de kamu konutlarının ekonomiye kazandırılmasına devam ediliyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışları gerçekleşen kamu konutlarına bugün yenileri de eklendi. Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan 28 adet kamu konutu Menlteşe Milli Emlak Şefliği'nce satışa sunuldu.



28 ADET KAMU KONUTU SATIŞA ÇIKARILDI



Milli Emlak Genel Müdürlüğü yönetiminde satılacak olan Menteşe'deki 28 adet kamu konutu için 19 Ağustos 2020'de Menteşe Derterdarlık Hizmet Binasının 6. katında bulunan konferans salonunda ihale gerçekleştirilecek. Açık teklif usulü ile yapılacak olan ihale sonucunda konutların yeni sahipleri belli olacak.



150.000 TL'DEN BAŞLAYAN TAHMİNİ FİYATLARLA EV SAHİBİ OLMA FIRSATI



Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Menteşede satışa çıkarılan 28 kamu konutu için tahmini satış fiyatları da belirlendi. Buna göre konutlar 150.000 TL ile 330.000 TL arasında değişen fiyatlarla satışa koyuldu. İhaleye katılacak olan gerçek veya tüzel kişiler tahmini satış bedelinin yüzde 10'unu geçici teminat bedeli olarak ödemeleri gerekiyor.



İhale sonucunda konutları almaya hak kazanan kişiler bu konutlar için KDV, diğer vergi, resim veharçları ödemeyecekler. Ayrıca konutlar 5 yıl boyunca emlak vergisinden de muaf tutulacaklar.



KOLAY ÖDEME İMKANI



Konutları satın almaya hak kazanan kişilere Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ödeme kolaylığı da sağlanacak. Buna göre ihale bedelinin yüzde 25'ini ödeyen kişiler yüzde 25'ini peşin geri kalnını ise 2 yılda taksitler halinde yasal faiziyle ödeyebilecekler.



Emlak365.com