Muğla Ula Son Dakika Yangın Haberi: Evler Tahliye Edilmeye Başlandı, Muğla - Fethiye Karayolu Ulaşıma Kapatıldı!

Türkiye'nin ciğerleri yanmaya devam ediyor. Peş peşe gelen yangın haberlerine bir yenisi daha eklendi ve Muğla'nın Ula ilçesi sınırlarına yakın ormanlık alanda başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Yangın kısa sürede yerleşim yerlerine de sıçrayınca acil olarak bölgede bulunan evler tahliye edilmeye başlanırken Muğla Fethiye karayolu da ulaşıma kapatıldı. Tahliye edilen kişilerin panik yaşadıkları anlar kameralara yansırken bölgede adeta can pazarı yaşandı.
Muğla Ula Son Dakika Yangın Haberi: Evler Tahliye Edilmeye Başlandı, Muğla - Fethiye Karayolu Ulaşıma Kapatıldı!

Havaların ısınması ile beraber ne yazık ki orman yangınları da başladı. Muğla'ın Ula ilçesinde yaşanan orman yangını ne yazık ki evlerin olduğu yerleşim alanına sıçradı.

Yaşanan orman yangını nedeni ile evler büyük bir hızla boşaltılmaya başlanırken Muğla Fethiye Karayolu da ulaşıma kapatıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına müdahale ederken dünkü yangında arkadaşlarını kaybeden itfaiye ekipleri arkadaşlarının cenaze töreni sonrasında yeni yangına müdahale için kolları sıvadı.

MUĞLA - FETHİYE KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI, EVLER HIZLA TAHLİYE EDİLMEYE BAŞLANDI!

Bölgede yaşanan yangına ekipler büyük bir hızla müdahale etmeye başlarken ne yazık ki havanın çok sıcak olması ve şiddetli rüzgar nedeni ile yangın büyük bir hızla yayıldı. Muğla'nın Ula ilçesinde bulunan makilik ve ormanlık alanda başlayan yangın kısa sürede yerleşim yerlerinin olduğu alana doğru ilerledi.

Henüz nedeni belirlenemeyen yangın nedeni ile çok sayıda kişi ekipler tarafından hemen tahliye edilmeye başlanırken yoğun dumandan etkilenen kişilere sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Muğla-Fethiye kara yolunun kenarındaki Çıtlık mevkisinde bulunan alanda başlayan yangın hızla yerleşim yerlerine doğru ilerledi.

Yangın nedeni ile evler acil kodu ile boşaltılırken yine önlem amaçlı olarak Muğla Fethiye karayolu da ulaşıma kapatıldı. Çevre ilçelerden de 3 yangın söndürme helikopteri bölgeye ulaşırken ekiplerin canla başla çalışmalarına rağmen kuvvetli esen rüzgarın etkisi ile ne yazık ki yangın yayıldı. Pek çok ev sahibinin de bahçe hortumları ile evlerini ve bahçelerini sulayarak önlem almaya çalıştığı görüldü.