Müteahhitlerden Konut Fiyatlarına Zam Açıklaması: Şimdi Ev Almanın Tam Zamanı!

İnşaat sektörü bir yandan yükselen konut kredisi faiz oranları bir yandan da demir ve çimento fiyatlarına zam yağmuru ile mücadele ediyor. Özellikle de demir fiyatlarında yaşanan rekor artış altın fiyatlarındaki yükselişi bile geride bırakırken müteahhitler yaşanan maliyet artışı nedeni ile konut fiyatlarına zam açıklaması geldi.
Müteahhitlerden Konut Fiyatlarına Zam Açıklaması: Şimdi Ev Almanın Tam Zamanı!

Demir ve çimento fiyatlarında yaşanan yükseliş müteahhitleri isyan noktasına getirirken yaşanan büyük maliyet artışı konut fiyatlarına zam yapılmasını bir kere daha gündeme taşıdı. Özellikle de demir fiyatlarına son bir sene içerisinde yüzde 120 oranında zam gelmesi devam eden konut projeleri için dahi zam yapılmasıın gündeme taşırken yeni başlayacak olan projelerde kademeli olarak konut fiyatlarına zam yapılacağı açıklandı.

KONUT FİYATLARI NE OLUR, KONUT FİYATLARINA ZAM VAR MI, EV FİYATLARI DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

Hem konut yatırımı yapmak hem de ev sahibi olmak isteyen kişiler konut fiyatlarını yakından takip ederken müteahhitlerden konut fiyatlarına zam uyarısı geldi. Demir fiyatlarının altından bile daha fazla değerlendiğini dile getiren müteahhitler maliyetin konut fiyatlarına yansımasının artık kaçınılmaz bir hal aldığını belirterek fiyatların yükseleceğini dile getirdiler.

Konu hakkında açıklama yapan Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu demir cevherinde yaşanan yükselişin artık inşaat sektörünü ve konut üreticilerini köşeye sıkıştırdığını belirterek “TL bazında bakarsak yıllık fiyat artışı yüzde 120 oldu. Hazır betonda aynı dönemde yüzde 40 fiyat artışı yaşadı. Özellikle planlaması yeni yapılan projelerde maliyet artışları daha fazla etkili oluyor. Şu anda halen nispeten konut alımı için fırsatlar olan bir dönemdeyiz. Bundan sonra en az enflasyon oranının üzerinde bir yansıma kaçınılmaz olacak” diyerek konut fiyatlarına zam geleceğini açıkladı.

Tahincioğlu yapmış olduğu açıklamasında demirin ton fiyatının geçen sene 401 dolar olduğunu bu sene ise 840 dolar seviyesine fırladığını belirterek sadece inşaat demiri fiyatında değil beton fiyatlarında da yükseliş yaşandığına dikkat çekti. Demir ve çimento fiyatlarında yaşanan yükselişe dikkat çeken İsra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tavlı da konut fiyatlarına zam sinyali verirken gıda fiyatlarında olduğu gibi demir fiyatlarında da yapılan fahiş zamlara denetim yapılması gerektiğini savundu.

DEMİR VE ÇİMENTO FİYATLARINA ZAM YAĞMURU MÜTEAHHİTLERİ KÖŞEYE SIKIŞTIRDI!

Yükselen döviz kuru ve Çin başta olmak üzere pek çok ülkenin yoğun talebi nedeni ile demir fiyatları uluslararası piyasalarda da rekor zam yerken iç piyasada buna eklenen çimento fiyatlarına zam dalgası da müteahhitleri zora sokarken Türkiye İstatiktik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan inşaat maliyet endeksi verilerinde yaşanan artışta müteahhitlerin konut fiyatlarına zam talebini destekledi.