Özelleştirme İdaresinden 4 Milyon Liralık Dev Satış! Sümer Holding Satışları Sürüyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Sümer Holding üzerine kayıtlı taşınmazlar satış yöntemi ile özelleştirilmeye devam ediyor.
Özelleştirme İdaresinden 4 Milyon Liralık Dev Satış! Sümer Holding Satışları Sürüyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Sümer Holding üzerine kayıtlı taşınmazlar satış yöntemi ile özelleştirilmeye devam ediyor. Sümer Holding Van Edremit ilçesi Süphan Mahallesinde yer alan taşınmaz rekor fiyatla satıldı.

22 Ocak 2021 Cuma tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 19/01/2021 Tarihli ve 2021/ÖİB-K-22 Sayılı Kararı ile özelleştirme kapsamına alınan Sümer Holding'e ait olan taşınmazların satışı için yeni bir satışın daha gerçekleştirildiği duyuruldu.



SÜMER HOLDİNG ÖZELLEŞTİRME İŞLEMLERİ SÜRÜYOR!



Özelleştirme kapsamına alınan Sümer Holding üzerine kayıtlı olan taşınmazların satış yöntemi ile özelleştirme süreci tüm hızı ile devam ederken 22 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan son karar kapsamında yapılan son satış da duyurulmuş oldu.



Yapılan açıklama kapsamında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Sümer Holding AŞ adına kayıtlı olan, Van ilinin Edremit ilçesine bağlı Suphan Mahallesi sınırları içerisinde yer alan toplam büyüklüğü 4 bin 785 metrekare olarak ölçülen taşınmazın satış yöntemi ile özelleştirildiği kamuoyuna duyuruldu.





Söz konusu satış işlemi için gerçekleştirilen özelleştirme ihalesini ise vermiş olduğu en yüksek teklif bedeli olan 4 milyon 100 bin TL ile Himpaş İnşaat İletişim Pazarlama Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. kazandı. Himpaş LTD. ŞTİ. için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Şartnamesi çerçevesinde satışı onaylandığını 22 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile onaylamış oldu.



Şirketin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi ya da sözleşmedeki şartları yerine getirememesi durumunda ise söz konusu taşınmazı satın alma hakkı aynı ihalede 4 milyon 50 bin liralık teklifle ikinci en yüksek teklifi veren Handil Limited Şirketi'ne geçmiş olacak.



Emlak365.com