Pakistan'ın 755 Milyon Dolarlık En Önemli Enerji Projesi Türk İnşaat Şirketi Dolsar'a Verildi!

Ankara merkezli inşaat şirketi Dolsar Pakistan'da 755 milyon dolarlık bir enerji projesini üstlendi.
Pakistan'ın 755 Milyon Dolarlık En Önemli Enerji Projesi Türk İnşaat Şirketi Dolsar'a Verildi!

Ankara merkezli inşaat şirketi Dolsar Pakistan'da 755 milyon dolarlık bir enerji projesini üstlendi. Pakistan'ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletinden gerçekleştirilecek olan projenin finansmanının yüzde 80'inin Asya Kalkınma Bankası tarafından geri kalan bölümün ise Pakistan hükümeti tarafından karşılanacağı bildirildi.

Ankara merkezli olarak faaliyet sürdüren inşaat şirketi Dolsar, Pakistan'ın çok önemli bir enerji projesini üstlendi. Pakistan'da Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde gerçekleştirilecek olna 300 mW'lık enerji projesi Türk inşaat şirketine verildi.



TÜRK ŞİRKET ANLAŞMA İMZALADI!



Yerel hükümet tarafından proje ile alakalı oalrak kamuoyuna bilgi verildi. Yapılan açıklamaya göre gerçekleştirilecek olan proje eyaletin en büyük enerji projesi olacak. 300 megavatlık Balakot hidroelektrik projesinin yapımı için Türk şirket ile anlaşma imzalandı.



Pakistan Enerji Bakanı Muhammad Zubair Khan'ın da iştirak ettiği anlaşma töreninde Türk şirketinin Pakistanlı AGES, BAK, TLC, C-IV ve Eletra firmaları ile enerji projesini üstlendiği belirtildi.



FİNANSMANIN ÇOĞUNU ASYA KALKINMA BANKASI KARŞILAYACAK



Projenin finansman kaynağı hakkında da kamuoyu bilgilendirildi. Buna göre yapılacak olan hideoelektrik inşaatı için gereken bütçenin yüzde 80'i olan 580 milyon dolar Asya Kalkınma Bankası tarafından mali yardım olarak finanse edilecek. Geri kalan tutar ise Pakistan hükümeti tarafından karşılanacak. 7 yılda bitirilecek olan proje kapsamında 1.400 kişinin çalışması amaçlanıyor.



Emlak365.com