Pandemi Konut Fiyatlarına Zammı Körükledi, Bahçeli Ev Fiyatları Yüzde 50 Zamlandı!

Konut fiyatları giderek yükselmeye devam ederken pandeminin de konut fiyatları üzerinde olumsuz etkisi her geçen gün artmaya devam ediyor. Getirilen zorunlu kısıtlama döneminde evlerinde kapalı kalmak istemeyenler bahçeli evlere yönelirken yaşanan talep artışı fiyatları zam olarak yansıdı.
Pandemi Konut Fiyatlarına Zammı Körükledi, Bahçeli Ev Fiyatları Yüzde 50 Zamlandı!

Koronavirüs salgını ile mücadelede dünya 2. yılı geride bırakırken dünya genelinde yaşanan aşı savaşları, aşılamanın başlamasına rağmen düşmeyen vaka sayıları insanları bir kere daha umutsuzluğa sürekledi.

Artan vaka sayıları sonrasında getirilen zorunlu kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasağı dönemlerini evde kapalı geçirmek istemeyen kişiler yönlerini bahçeli, balkonlu ve teraslı evlere çevirdi. Özellikle de bahçeli evlere olan yoğun ilgi artışı konut fiyatlarında da yükselişe neden oldu.

KONUT FİYATLARINA PANDEMİ ZAMMI! BAHÇELİ EVLERİN FİYATINA YÜZDE 50 ZAM GELDİ

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken salgın döneminde bir dönem çok moda olan Fransız balkonlu evler ve 1+1 dairelere olan talepler büyük oranda azaldı. Vatandaş salgından önce yüksek bakım maliyetleri ve ısıtma giderleri nedeni ile ilgi göstermediği bahçeli evlere yönelirken bahçeli ve havuzlu evlerin fiyatlarında zam yağmuru başladı.

Yine şehirlerde bahçeli ev alma imkanı olmayan kişiler balkonlu evlere yöneldi. Pek çok ev sahibi süreçte daha önce kapattığı balkonları yıktırarak yeniden açmaya başlarken havaların ısınması ile beraber yeniden bahçeli evlere olan ilgi arttı. Pandemi nedeni ile getirilen yasaklarda evde kapanmak yerine kendilerini bahçeye atmak, bahçede toprak işleri yaparak vakit geçirmek isteyen kişilerin bahçeli evlere olan ilgisi ile beraber fiyatlarda da artış yaşandı.

Özellikle de yazlık bölgelerde ve şehir dışında kalabalıktan uzak alanlarda bulunan bahçeli evlerin fiyatları yüzde 50 oranında artış gösterdi. Yapılan tüm anketlerde ev sahibi olmak isteyen kişilerin artık en büyük öncelikleri bahçe, balkon ve teras olarak öne çıkıyor.