Parası Olmayıp Evine Tadilat Gerekenlere 15.000 TL! Kimler Nasıl Faydalanır?

Parası olmayan ihtiyaç sahipleri 2021 yılında Aile Bakanlığı'ndan evleri için destek alabilirler.
Parası Olmayıp Evine Tadilat Gerekenlere 15.000 TL! Kimler Nasıl Faydalanır?

Parası olmayan ihtiyaç sahipleri 2021 yılında Aile Bakanlığı'ndan evleri için destek alabilirler. Bakanlığın sağladığı bu destek ödemesi özel koşulların sağlanması durumunda sağlanırken başvurular ise yine şahsen yapılır. Başvuru aşamalarını ve diğer tüm detayları haberimizde adım adım aktarıyoruz.

Devlet tarafından sağlanan en önemli destekler arasında barınma yardımları bulunuyor. Devletin en uzun süreli destekleri arasında yer alan ve belli zaman aralıklarıyla güncellenen barınma yardımlarından bir tanesi de evi olup ihtiyaç sahibi olan ailelere ödeniyor.



EVİ OLUP İHTİYAÇ SAHİBİ OLAN AİLELERE DEVLET DESTEĞİ



Evi olan vatandaşlardan ihtiyaç sahibi durumunda bulunanlar barınma yardımları için başvuru yapabilirler.



Devlet hem yeni betonarme ev yapımı için hemde prefabrik ev yapımı için destek sağlıyor. Ancak ev yapacak durumu olmayan, evi çok kötü durumunda bulunan, sağlıksız kötü koşullarda yaşayan vatandaşlar için ise devlet tadilat yardımı sağlıyor.



Tadikat diğer bir adıyla bakım onarım desteği tamemen karşılıksız olup 15.000 TL'ye kadar çıkıyor.



TADİLAT PARASI İÇİN ALMAK İÇİN KOŞULLAR



Tadilat parası, bakım onarım desteği sadece ihtiyaç sahibi olan ailelere ödeniyor. Bir ailenin ihtiyaç sahibi olup olmadığı ise gelir testi sonucuna göre belirleniyor. Önemli olan şart kişinin üzerinde başka gayrimenkulü, arabası, evi, arsası olması. Ancak asıl karar verilen nokta gelir şartı.



Bakanlık ödemelerde ailede bulunan kişilere düşen gelir düzeyine göre ihtiyaç sahibi olup olmadığına karar veriyor. Eğer ailede bulunan bireylere, kişi başı düzen hane geliri yüksek ise tadilat yardımı yapılmaz. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan gelir şartı açıklamasında şu bilgi verildi.



* Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2021 yılı için 852,53 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma,



* Aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma.



BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?



Ev bakım onarım, tadilat parası Aile Bakanlığı birimlerine yapılacak. Vatandaşlar bu destekler için kendi bulundukları ilçe kaymakamlıklarına gidecekler. Burada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının birimlerini bulacaklar. Ardından barınma yardımları kapsamında tadilat desteği almak istediklerini bildirecekler. Bakanlık görevlileri bu süreçten sonra sağlanması gereken koşulları ve başvuru evraklarına ilişkin tüm süreci vatandaşlara aktaracaklar.



Emlak365.com