Pendik Belediyesi Kapalı Teklif Usulü İhaleyle Arsa Satışı Yapacak

İstanbul Pendik Belediye Başkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre belediye mülkiyetinde olan ticari alan imarlı bir arsa satışa çıkarıldı. Pendik Belediyesi'nin ihale yoluyla satacağı arsa için ayrıntılar kamuoyuna duyuruldu.
Pendik Belediyesi Kapalı Teklif Usulü İhaleyle Arsa Satışı Yapacak

Belediyelerin mğülkiyetinde olan taşınmazların ekonomiye kazandırılmaları için ihale yoluyla satışları sürüyor. Pendik Belediye Başkanlığı tarafından Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan resmi ilana göre belediye mülkiyetinde bulunan bir adet arsa ihale yoluyla satışa çıkarıldı.

SATIŞA ÇIKARILAN ARSA HAKKINDA BİLGİLER

Pendik Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmeye göre ilçenin Yayalar bölgesinde 8029 ada 5 parselde bulunan 714 metrekarelik arsa ihale yoluyla satılacak. Satışa çıkarılan arsanın imar planında ticaret alanında kaldığı bildirildi. Arsa için Pendik Belediyesi 3 milyon 215 bin 880 TL muhammen bedel belirledi. İhaleye katılmak isteyenlerin ise 96.477 TL olan geçici teminat beledini ödemeleri gerektiği açıklandı.

İHALE NEREDE, NE ZAMAN, HANGİ USULLE YAPILACAK?

Pendik Belediyesi tarafından yapılacak olan arsa satış ihalesinin 25 Haziran 2021 Cuma günü saat 11:00'da Pendik Belediye Binası 7. katında bulunan toplantı odasında gerçekleştirileceği bildirildi. İhalenin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36. maddesi gereği kapalı teklif usulü ile yapılacağı belirtildi. İhaleye katılacak olan gerçek veya tüzel kişiler arsa için teklif edecekleri miktarı kapalı zarf ile ihale komisyonuna sunacaklar.

ÖDEME ŞEKLİ VE ŞARTLERI NELERDİR?

Pendik belediyesi'nin yapacağı arsa ihalesi ile satılacak olan arsanın ödeme şekli hakkında da bilgi verildi. Buna göre ihaleyi kazanan gerçek veya tüzel kişiler teklif ettikleri tutarın yüzde 25'ini peşin olarak ödeyecekler. Kalan tutarın ödemesi ise 3 taksit halinde yapılacak. Ayrıca satış işleminde 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun ilgili maddesi gereği herhangi bir şekilde KDV ödemesi yapılmayacak. Ancak 488 sayılı Damga Vergisi Kanunu gereği satış işleminde Damga Vergisi tahsili yapılacaktır.