Powell'ın Jackson Hole Konuşması Öncesi Dolar Kuru Düşüşe Geçti!

Dün dev yatırım bankası JP Morgan tarafından yapılan dolar sat, TL al analizi sonrası düşüşe geçen dolar kuru yeni güne ise Powell'ın Jackson Hole konuşması gerginliği ile düşüş eğilimini sürdürerek başladı.
Powell'ın Jackson Hole Konuşması Öncesi Dolar Kuru Düşüşe Geçti!

Dün dev yatırım bankası JP Morgan tarafından yapılan dolar sat, TL al analizi sonrası düşüşe geçen dolar kuru yeni güne ise Powell'ın Jackson Hole konuşması gerginliği ile düşüş eğilimini sürdürerek başladı. 27 Ağustos 2020 tarihli dolar kuru ne kadar, bugün 1 dolar kaç TL oldu, dolar neden düşüyor, elinde doları olanlar ne yapmalı, dolar satmak ve almak için doğru zaman mı?

Piyasalar bugün Amerikan Merkez Bankası FED Başkanı Powell tarafından Jakson Holl'de yapılacak olan konuşmalara çevrildi.



Dün dünyanın en büyük yatırım bankaları arasında gösterilen JP Morgan tarafından yayımlanan küresel döviz operasyonu raporu ile dolar kurunda yoğun baskı oluştuğu iddialarına yer verilerek satış mesajı verilmesi sonrasında kurda gevşeme yaşanmıştı.



DOLAR KURU BUGÜN KAÇ TL OLDU?



Yaşanan gelişmelerden sonra bugün Powell tarafından yapılacak olan konuşma öncesinde kurda geri çekilme seyrini sürdürdü.



Dolar kuru an itibari ile alış dünkü kapanışa oranlar yüzde 0.15 değer kaybı ile 77,3549 lira seviyesinden işlem görüyor.



Jackson Hole sempozyumunda korana virüs salgını nedeni ile FED Başkanı Powell dijital ortamda konuşma yapacak. Konuşma öncesinde G10 paralarının işlem hacimlerinde yaşanan düşüş dikkat çekerken piyasaların Powell tarafından verilecek mesajları fiyatlayacağı ve dolar kurunun da buna göre yönünü belirleyeceği belirtiliyor.



Konu hakkında Bloomberg HT kanalına değerlendirmede bulunan Takuya Kanda, "Doların Powell'ın konuşması öncesinde sürdürülebilir bir yükseliş ya da düşüş kaydetmesi zor. Eğer Fed'in Eylül'de ortalama enflasyon hedeflemesini duyuracağını işaret ederse dolar zayıflayabilir" diyerek piyasaların faiz ve enflasyon açıklamalarına odaklanacağını söyledi.



Emlak365.com