REIDIN GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Şubat Raporu Yayımlandı!

Yükselen faiz oranları sonrasında konut satış rakamlarında yaşanan düşüş tüm hızı ile devam ederken konut fiyatları için beklenen rapor yayımlandı.
REIDIN GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Şubat Raporu Yayımlandı!

Yükselen faiz oranları sonrasında konut satış rakamlarında yaşanan düşüş tüm hızı ile devam ederken konut fiyatları için beklenen rapor yayımlandı. Konut sektörünün merakla beklemiş olduğu REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Şubat 2020 raporuna göre ev fiyatları yükselişini sürdürdü.

Açıklanan rapora göre Şubat ayında yeni konut fiyatları bir önceki aya oranla yüzde 0.20 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.28 oranında ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 104.70 oranında nominal artış gerçekleştirdi.

KONUT TİPİNE GÖRE EN FAZLA FİYAT ARTIŞI 2+1 DAİRELERDE GERÇEKLEŞTİ!

Şubat ayında konut tipine göre yeni konut fiyat endeksi bir önceki aya oranla 1+1 konut tipinde yüzde 0.21 oranında nominal artış; 2+1 konut tipinde yüzde 0.25 oranında nominal artış; 3+1 konut tipinde yüzde 0.10 oranında nominal artış ve 4+1 konut tipinde yüzde 0.06 oranında nominal artış gösterdi.

REIDIN GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Şubat Raporu Yayımlandı!

Şubat ayında markalı konutlarda stok erime hızı adet bazında yüzde 4.02 olarak gerçekleşirken Şubatt ayında, satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 49.95’i bitmiş konut stoklarından, yüzde 50.05'lik bölümü ise bitmemiş konut stoklarından oluştu.

Markalı konut projelerinden satın alan yabancıların oranı yüzde 7 olarak açıklanırken yabancıların gözdesi ise 2+1 konut yatırımından yana oldu.

Açıklanan rapora göre Şubat ayında markalı konut projelerinden satın alan kişilerin yüzde 57.50'lik bölümü peşin ödeme yapmayı tercih ederken banka kredisi kullanım oranı ise sadece yüzde 17.02 olarak gerçekleşti. Senet kullanım oranı ise yüzde 25.48 olarak gerçekleşti.