Rekor Zamlar Sonrası Yükselen Arsa Fiyatları Nedeniyle Satışlar Durma Noktasına Geldi!

Korana virüs salgını döneminde vatandaşın yeniden rotasını arsa yatırımı için kırmasıyla beraber fiyatlarda rekor artışlar yaşanmıştı.
Rekor Zamlar Sonrası Yükselen Arsa Fiyatları Nedeniyle Satışlar Durma Noktasına Geldi!

Korana virüs salgını döneminde vatandaşın yeniden rotasını arsa yatırımı için kırmasıyla beraber fiyatlarda rekor artışlar yaşanmıştı. Arsa ve arazi fiyatları gelen yoğun yatırım talebi ile bazı bölgelerde yüzde 400 oranında değer kazanırken yükselen fiyatlar nedeni ile yeni yatırımlar durma noktasına geldi.

Arsa ve arazi yatırımları korana virüs salgını döneminde yeniden popülaritesini arttırırken gelen yoğun talep nedeni ile fiyatlar bazı bölgelerde yüzde 400 oranında artış göstermişti.



ARSA FİYATLARI YÜZDE 400 ARTTI, SATIŞLAR DURMA NOKTASINA GELDİ!



Gayrimenkul sektöründe yaşanan yoğun talepten payını alan arsa ve arazi yatırımları yüksek fiyat engeline takıldı.



Arsaların fiyatları bazı bölgelerde yüzde 400 oranında artış gösterirken konu hakkında Sözcü Gazetesi'ne açıklamada bulunan Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Halkla İlişkiler sorumlusu Emlak Müşaviri Çetin Aksu ev satın almak isteyenlerin ağırlıklı olarak sıfır ve müstakil konut alımlarını yöneldiğini belirterek “Çünkü sıfır evlerde kredi miktarı yüksek ve faiz oranları düşük olduğu için daha çok onlar tercih edildi. Ayrıca arsa ve tarlalar da büyük talep gördü.



Pandemiden dolayı genelde istenen sürekli müstakil evler oldu. Şu anda tarla satışları devam ediyor. Arsa satışları durma noktasına geldi, çünkü üzerine çok fazla para bindirdikleri için piyasada suni fiyat artırımı olmuştu. Çok fazla değerinin üzerine çıkıldı. Satılanlar satıldı, satılmayanlar bu piyasa fiyatının üzerinde beklemeye geçti. Yakında normalleşme olacaktır. Eski sisteme dönülecektir” diyerek arsa satışlarının durma noktasına geldiğini söyledi.



Arsa fiyatlarında değerinin çok üzerine çıkıldığını belirten Aksu satılamayan arsalar için ise fiyatlarda yakın zamanda eskiye dönüş ve normalleşme beklediklerini dile getirdi.



Emlak365.com