Riskli Binalarda Oturanlar Dikkat! Canınızı Tehlikeye Atmayın, Devlet 18 Ay 1.150 TL Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ödemesi Yapıyor

İzmir'de riskli yapı olduğunun bilinmesine rağmen boşaltılmadığı belirlenen bazı binaların yaşanan 6.
Riskli Binalarda Oturanlar Dikkat! Canınızı Tehlikeye Atmayın, Devlet 18  Ay 1.150 TL Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ödemesi Yapıyor

İzmir'de riskli yapı olduğunun bilinmesine rağmen boşaltılmadığı belirlenen bazı binaların yaşanan 6.6 şiddetindeki depremde yıkılması ve enkaz altında kalan 145 vatandaşımızın canını kaybetmesi yeniden yapı stokunun güvenirliğinin sorgulanmasına neden olmuştu. Süreçte 1999 yılından önce yapılan eski binalarda ve riskli yapılarda oturanlara çok kritik uyarı geldi, kentsel dönüşüm kira yardımı desteği ödemesi hatırlatılması yapıldı. Detaylar haberimizde..

Türkiye'nin pek çok kalabalık şehrinin aktif fay hatları üzerine kurulu bulunması ne yazık ki büyük



RİSKLİ YAPILARDA OTURANLARA DEVLET KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI DESTEĞİ OLARAK AYLIK 1.150 TL ÖDEME YAPIYOR!



Devletin para yardımları programı arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden yapılan kentsel dönüşüm kira yardımı programı da yer almaktadır. Evini kentsel dönüşüme veren kişilere yeni evlerini teslim alana kadar ödenen kira yardımı sayesinde kiraya çıkan kişilerin mağdur olmalarının önlenmesi amaçlanmaktadır.



Riskli Binalarda Oturanlar Dikkat! Canınızı Tehlikeye Atmayın, Devlet 18  Ay 1.150 TL Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ödemesi Yapıyor



2020 yılı için belirlenecek olan kentsel dönüşüm kira yardımı zam oranı henüz açıklanmadığı için halen 2019 yılının listesine göre kira yardımı tutarları ödenmeye devam etmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından her sene Mayıs ayında açıklanan kentsel dönüşüm kira yardımı zam oranı ne yazık ki Temmuz ayının ortasına gelinmesine rağmen henüz açıklanmadı.



Halen uygulanmakta olan geçerli listeye göre devletin en düşük kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 715 lira ve en yüksek kira yardımı tutarı ise 1.150 TL olarak ödenmektedir. Söz konusu kira desteği rakamları illerde yer alan kira fiyatları ortalamasına bakılarak hesaplanmaktadır.



Türkiye'nin en büyük ve en pahalı üç şehri arasında gösterilen Ankara, İstanbul ve İzmir için kentsel dönüşüm kira yardımı rakamı 1.150 lira olarak ödenmektedir. Diğer kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları ise illere göre 715 lira, 810 lira, 905 lira, 995 lira ve bin 85 lira olmak üzere bakanlık tarafından kiracıların hesaplarına aktarılmaktadır.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN NASIL YAPILIR?



Evi riskli yapı raporu alan ya da riskli yapı ilan edilen yerlerde bulunan kişilere devlet Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden 18 ay boyunca düzenli kira yardımı ödemesi yapmaktadır. Bu kira yardımı süresi kentsel dönüşümde riskli yapı alanı ilan edilen il ve ilçelerde 48 ay olarak ödenmektedir.



2020 yılı için kentsel dönüşüm kira yardımı zam oranı rakamı ne yazık ki halen ilan edilmediği için 2019 yılında yayımlanan listeden ödenmektedir. Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlükleri ile Belediyeler üzerinden gerekli evraklar teslim edilerek yapılabilmektedir.



Emlak365.com