Risksiz Gayrimenkul Yatırımı Yapmak İsteyenlere Yatırım Fonu Önerisi Geldi!

Konut fiyatları özellikle de pandemi dönemi sonrası düşürülen kredi faiz oranları sonrasında hızla yükselirken konut yatırımı yapmak isteyen kişilere gayrimenkul yatırım fonu önerisi geldi.
Risksiz Gayrimenkul Yatırımı Yapmak İsteyenlere Yatırım Fonu Önerisi Geldi!

Konut fiyatları özellikle de pandemi dönemi sonrası düşürülen kredi faiz oranları sonrasında hızla yükselirken konut yatırımı yapmak isteyen kişilere gayrimenkul yatırım fonu önerisi geldi. Detaylar haberimizde...

Son dönemde yükselen fiyatları ile yeniden yatırımcıların radarına giren gayrimenkul için fon önerisi geldi.



Konu hakkında değerlendirmede bulunan T24 yazarı Erdoğan Sağlam bugünkü köşe yazısında gayrimenkul yatırım fonu detaylarını okurları ile paylaştı.



GAYRİMENKUL YATIRIM FONU NEDİR / NE DEMEK?



Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan teknik açıklama ile gayrimenkul fonu "Nitelikli yatırımcılardan katılma payları karşılığında toplanan paralarla, pay sahipleri hesabına inançlı mülkiyet esaslarına göre Sermaye Piyasası Kurulu (Kurul) tarafından belirlenmiş varlık ve işlemlerden oluşan portföyü işletmek amacıyla portföy yönetim şirketleri ve gayrimenkul portföy yönetim şirketleri tarafından süreli veya süresiz olarak kurulan ve tüzel kişiliği bulunmayan malvarlığıdır."



GAYRİMENKUL YATIRIM FONU AVANTAJLARI NELERDİR?



Yatırım fonlarının avantajları arasında ilk sırada kişinin yapmış olduğu konut satışlarından alınan ticari kazanç gelir vergisi bulunurken gayrimenkul yatırım fonu için böyle bir vergi bulunmaması yer almaktadır.



Bu da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen kişiler için büyük önem taşımaktadır. Kişi kendisi yapacağı yatırımda tüm riskleri ve avantajları kendisi araştırmakla yükümlüyken fon alımlarında tüm bu teknik analizler profesyonel kişiler ve ekipler tarafından yönetilmektedir.



Gayrimenkul yatırım fonları üzerinden elde edilen kazançlar kurumlar vergisinden muaf tutuluyor.



NASIL GAYRİMENKUL YATIRIM FONU ALINIR?



Gayrimenkul Yatırım Fonu alımlarınızı SPK onayına sahip olan portföy saklayıcısı aracı kurumlardan yapabilirsiniz.



Fonlar süreli ve süresiz olmak üzere iki farklı şekilde satılmakta olup tercih edilen yönteme göre portföyde yer alan tüm gayrimenkullerin satıımı ile oluşan kar pay sahiplerine dağıtılmaktadır.



Emlak365.com