Sahte Evraklarla İstanbul'da Milyonlarca TL'lik Tapu Dolandırıcılığı Girişimi

İstanbul'da, Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait bir arazi dolandırıcılar tarafından sahte evraklarla iş insanına satılmak istendi.
Sahte Evraklarla İstanbul'da Milyonlarca TL'lik Tapu Dolandırıcılığı Girişimi

İstanbul'da, Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait bir arazi dolandırıcılar tarafından sahte evraklarla iş insanına satılmak istendi. Söz konusu arsa satışında gerçeğin anlaşılması üzerine güvenlik güçleri tarafından bir operasyon gerçekleştirildi. Polis ekiplerinin operasyonu ile yakayı ele veren dolandırıcılar soruşturma kapsamında gözaltına alındılar.

MİLYON TL'LİK DOLANDIRICILIK ÖNLENDİ

İstanbul'da, Milli Emlak Müdürlüğü mülkiyetine ait olan bir arsa için dolandırıcılar harekete geçtiler. Sahte evraklarla arsayı bir iş insanına satmak isteyen dolandırıcılar, arsa için 15 milyon TL fiyat biçtiler. 30 milyon TL değerinde ki arsanın satışına dair İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçtiler. Yürütülen operasyon kapsamında polis ekipleri, söz konusu şahısların sahte belge düzenleyerek arsanın iş insanı E.P'den 15 milyon TL para ve geri kalan 15 milyon TL'lik kısım için başka bir arsa aldıkları ortaya çıktı.

Arsas satışına dair dolandırıcılığın ortaya çıkmasının hemen ardından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçtiler. İlk önce iş insanı E.P’nin arsasına satılamaz şerhi koydurularak dolandırıcıların ikinci ve üçüncü kişilere devir işlemi yapması engellendi. Hemen ardınan ise ise söz konusu dolandırıcılıkta yer alan tüm şüpheli şahıslara baskın düzenlendi.

Polis ekipleri şebekenin çökertilmesi adına yürütülen operasyonlarda 5 kişiyi yakaladı ve gözaltına aldılar. Soruşturma kapsamında şebekenin başkanı olduğu iddia edilen İ.Ç isimli şahısta yakalandı. Operasyonlar kapsamında polis ekipleri ayrıca 340 bin dolar, 174 bin avro ile silah ele geçirdiler.

Emlak365.com